Clou el projecte Okup’Alt 2019 amb l’objectiu de doblar l’oferta formativa al 2020

Foto de família de l'acte de cloenda del projecte Okup'Alt 2019

Ahir es van lliurar els diplomes als 35 participants d’aquesta edició el projecte Okup’Alt en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà

Projecte Okup'Alt 2019
Foto de família de l’acte de cloenda del projecte Okup’Alt 2019

Ahir al migdia es va celebrar l’acte de cloenda del projecte Okup’Alt 2019, una iniciativa adreçada a la reinserció sociolaboral i educativa i a la promoció de l’ocupació entre els joves de la comarca, amb el lliurament de diplomes als 35 joves que han participat en l’actual promoció i que van ser seleccionats entre un centenar d’inscrits. L’acte es va celebrar a la sala de plens del Consell Comarcal amb l’assistència de representants dels diversos ajuntaments i institucions que han participat en aquesta edició, i en el seu transcurs, Alfons Vila, vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l’àrea de Joventut, va anunciar que “de cares a l’any 2020 ja estem treballant amb l’ampliació de l’oferta formativa, en concret es tractaria de fer dues convocatòries de l’Okup’Alt al llarg de l’any. La intenció es mantenir el mateix equip de formadors, però doblar l’oferta i fer el curs de forma separada, possiblement un a principis d’any, com fins ara, i l’altra de cares a la tardor. Hem d’acabar de quadrar números, però estic segur que es podrà realitzar”.

A més del vicepresident comarcal, l’acte va comptar amb el tècnic comarcal de Joventut, Joan Salleras, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Figueres, Núria Galimany, l’alcalde de Cistella, Enric Gironella, representants de CaixaBank i el Servei d’Ocupació de Catalunya i el conseller comarcal de Joventut, Alfons Gironella, remarcant, tots ells en els seus parlaments, la importància de la formació entre els joves, destacant així mateix l’èxit de la iniciativa de l’Okup’Alt, que des de fa nou anys intenta fer una aposta per la inserció laboral i educativa de joves, i han esperonat els assistents a aprofitar totes les oportunitats de formació que se’ls presentin de cares a millorar la seva professionalitat.

Projecte Okup’Alt

Com ja és conegut, l’Okup’Alt és una proposta innovadora de promoció de l’ocupació juvenil que es coordina des de l’àrea de Joventut. La iniciativa, que fa nou anys que es realitza, va adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, amb un primer objectiu d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. Com a cada edició, té el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori, que fan el seguiment als joves i compta també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que han estat formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s’han ofert en aquesta nova convocatòria.

Durant el curs s’han realitzat tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l’objectiu d’arranjar equipaments municipals i comarcals) i perruqueria (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d’estètica i d’imatge).

Pràctiques als municipis i activitats complementàries

La iniciativa ha comptat amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació es complementen amb activitats pràctiques -en concret, actuacions de manteniment, pintura i treballs forestals- a un total de 27 municipis i a la mateixa seu del Consell Comarcal, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on es s’han realitzat aquestes pràctiques formatives al llarg dels darrera tres mesos han estat els següents:

  • Grup Forestals: Agullana, Albanyà, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Camallera, Cantallops, el Port de la Selva, Espolla. Garriguella, la Jonquera, Lladó, Portbou, Sant Climent Sescebes i en dues iniciatives gestionades directament pel Consell Comarcal (projecte de camins de turisme i espai Llac de l’Aventura).
  • Grup Manteniment i pintura: Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Capmany, el Far d’Empordà, l’Armentera, Llers, Navata, Peralada, Pontós, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador, Ventalló i Vilafant.
  • Grup Perruqueria: Acadèmia Pivot Point i a diferents centres cívics i espais joves de la comarca (el Far d’Empordà, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Peres Pescador i Vilafant).

Com cada any, els joves participats també han realitzat formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d’emprenedoria. Així mateix, han rebut nocions sobre com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables. Finalment, han realitzat el curs de manipulador d’aliments, del qual també han rebut el corresponent certificat.

Exit mobile version