La Colla Castellera de Figueres renova la seva Junta

Colla Castellera de Figueres
Un moment de l'assemblea de la Colla Castellera de Figueres on es va renovar la Junta

Els castellers de Figueres enceten una nova etapa amb l’objectiu de ser un ens més de la diversitat soci-cultural altempordanesa

Colla Castellera de Figueres
Un moment de l’assemblea de la Colla Castellera de Figueres on es va renovar la Junta

Aquest passat dissabte, 17 de febrer, la Colla Castellera de Figueres va renovar la seva Junta. Una nova etapa en l’organigrama dels castellers de la capital de l’Alt Empordà que va ser aprovat gairebé per unanimitat, ja que el 99% dels de la camisa lila van donar el seu suport a la nova directiva.

Un cop valorada la temporada castellera de 2017 es va donar pas a la presentació de la nova Junta de la Colla Castellera de Figueres, presidida per David Pujol, el qual, després d’agrair la tasca de la directiva sortint, va afirmar que l’objectiu clau per als pròxims 2 anys és la integració i la relació de la Colla Castellera amb les entitats socials, culturals i esportives de Figueres i de l’Alt Empordà”, és a dir, ser un ens més de la diversitat soci-cultural de la comarca.

Una relació on la Colla Castellera de la capital altempordanesa pot aportar valors com el de la cooperació, la fraternitat, el compromís i la confiança. Valors arrelats al món casteller que es volen compartir com a eina de cohesió social.

Per això, els liles volen compartir el seu local. Volen obrir les portes de la seva seu a les entitats d’arreu. Compartint el local municipal que regenten volen donar la oportunitat de col.laborar i ajudar el teixit associatiu de la ciutat.

Estrena d’una APP

Un dels projectes innovadors que vol posar en marxa aquesta nova directiva, és l’ús d’una APP per organitzar als castellers i castelleres a l’hora de formar part de la pinya, tant en els assajos com en les actuacions. I, alhora, modernitzar i dinamitzar les relacions dels castellers i castelleres amb la colla.

Sent conscient que el creixement de Colla va associat a les finances i a les relacions amb el món públic i privat, s’ha deixat clar que han d’obrir noves relacions amb el Consell Comarcal i la Diputació de Girona, igual que amb el teixit empresarial de la comarca.

El nou president de la Colla Castellera de Figueres va acabar el seu discurs afirmant que “l’èxit s’assoleix quan tothom posa el seu gra de sorra perquè només així, junts, podem aconseguir assolir els castells de 8.”

Membre de la nova Junta de la Costa Castellera de Figueres:

  • President: David Pujol
  • Vice-president: Josep Caimel
  • Tresorer: Jordi Lozano
  • Secretaria: Anna Font
  • Responsable de Comunicació: Laura Campmol
  • Responsable d’Acció Social: Noemí Zuheros
  • Responsable Logístic: Carles Delós
  • Responsable de Mainada: Marc Campillo