Concert solidari per al que el rosinc Miguel Angel Benitez porti material al camp de refugiats d’Idomeni, a Grècia

Associació HESED

El concert, organitzat per l’Associació HESED, se celebrarà a Capmany i anirà càrrec del Cor Gospel Alegria

Associació HESEDLa setmana passada es va portar a terme una campanya, impulsada pels Bombers de Figueres i l’Associació HESED, per recollir material d’ajuda humanitària pels milers de persones concentrades al camp de refugiats grec d’Idomeni, a la frontera amb Macedònia.

I aquest dissabte, 2 d’abril, a les 18 hores se celebrarà a Capmany un concert solidari organitzat per la mateixa associació HESED amb l’objectiu de recaptar fons per poder sufragar les despeses que suposa enviar el camió ple de roba i productes d’higiene personal que es troba al Parc de Bombers de Figueres, a punt de sortir.
Un camió de propietat del rosinc Miguel Angel Benítez i que ell mateix portarà fins a  Idomeni aprofitant que té 15 dies de vacances. enviar el material.

Tot i que des de l’Associació HESED, organitzadora del concert, reconeixen que “el dia programat per al concert no és el millor, ja que es juga el clàssic de futbol Barça- Madrid, s’ha de fer aquest dissabte, perquè les necessitats dels refugiats augmenten cada dia més”.

A més de poder fer el donatiu corresponent per assistir al concert s’ha obert un nº de compte de Fila 0 de La Caixa, ES49 2100 5990 310200040342, per ajudar a recaptar els diners necessaris per cobrir les despeses del viatge.

Associació HESED

L’Associació Hesed (Compassió) va néixer de la voluntat d’ajudar a la població de Figueres i els seus voltants. Una ajuda que ha portat a terme des de fa uns quants anys i que, ara, actualment s’ha estès a d’altres punts del món, on veritablement necessiten ajuda, com és el cas del camp de refugiats d’Idomeni, situat entre la frontera de Grècia i Macedònia.

Tots els els integrants de l’Associació HESED són voluntaris que dediquen el seu temps en ajudar als demés. Una ajuda en forma d’aliments, roba, formació i orientació laboral a totes les persones que ho necessiten.

A més, la seva vocació solidària, fa que col·laborin també en projectes internacionals com l’escolarització de nens en dues escoles a Guinea Equatorial, així com en un col·legi d’una barriada marginal a Colòmbia i en una casa d’acollida de mares adolescents a Mèxic.

En l’actualitat la seva ajuda s’ha centrat en els camps de refugiats tant d’Idomeni a Grécia com el d’Slavonski Brod a Croàcia, amb l’enviament de material com roba, sabates i productes d’higiene personal, principalment.