El conseller d’Interior, Jordi Jané, diu a Roses que “el que compra als top manta estafa als comerciants i al país”

Top manta a Roses

El conseller d'Interior, Jordi Jané, signant en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Roses davant l'alcaldessa Montse Mindan

L’alcaldessa Montse Mindan assistirà demà a la comissió de treball constituïda per les poblacions de Barcelona, Sitges, Salou i Roses per lluitar contra la problemàtica del top manta

Top manta a Roses
El conseller d’Interior, Jordi Jané, signant en el llibre d’honor de l’Ajuntament de Roses davant l’alcaldessa Montse Mindan

El conseller d’Interior, Jordi Jané, va ser-hi divendres passat a Roses per presidir, juntament a l’alcaldessa Montse Mindan, la Junta Local de Seguretat de la Vila. Ocasió que es va aprofitar per a que signés en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Una Junta Local de Seguretat que a Roses, com d’altres municipis del litoral català, es va tractar el fenomen del top manta. Una lacra en la que s’ha de lluitar, va dir el conseller, “anant a l’origen d’on es produeix el fenomen, atacar-lo d’arrel, és a dir, anar cap a qui distribueix i saber on es produeixen els canals d’importació i on es falsifiquen els productes que venen”. Jané va remarcar, però, que són molt necessàries més campanyes de conscienciació al consumidor “perquè qui compra al top manta estafa al país perquè els que venen de manera il·legal no paguen impostos, no generen riquesa, perjudiquen als comerciants que si paguen impostos i fomenta un tràfic d’economia negra de gent organitzada en grans màfies que alimenta el tràfic il·legal de mercaderies”.

El conseller d’Interior va donar tot el seu suport a l’Ajuntament de Roses en reconèixer tot seguit que “és cert que falten efectius policials, en farien falta més i des del Govern de Catalunya estem posant fill a l’agulla”.

L’Ajuntament de Roses porta anys lluitant davant la problemàtica del top manta. Any rere any proposa diferents mesures que com administració local no pot desenvolupar si no ho obté el permís del Govern de Catalunya. Propostes com la que va sol·licitar l’any 2015 a la Generalitat de contractar seguretat privada per vigilar el passeig marítim. O com la que es va fer l’any passat de demanar permís per posar càmeres de vídeo amb un objectiu intimidatori per evitar la venda ambulant il·legal.

Mesures que per imperatius legals no s’han pogut posar en pràctica i seran substituïdes per “una altre cop d’efecte com seria l’ocupació de l’espai que utilitzen els top manta, tot i que hem de decidir com fer-ho”, va assenyalar l’alcaldessa de Roses, la qual va anunciar que “hi hauran 6 efectius policials més contractats pels sis mesos d’estiu”.

Demà dimarts, Montse Mindan serà present a la reunió que tindrà lloc a la Sindicatura de Greuges de la comissió de treball constituïda l’estiu passat per les poblacions de Barcelona, Sitges, Salou i Roses per posar en comú iniciatives a tirar endavant aquest estiu per eradicar el fenomen del top manta.