Mes de paraules

Creacions i produccions catalanes al Cine Ciutadella de Roses 2016

Cine Ciutadella de Roses 2016
El regidor de Cultura de Roses, Francesc Giner, i la codirectora de MOBidand, Mireia

El bon cinema català protagonitzarà sis nits d’estiu a Roses en el marc del Cine Ciutadella

Cine Ciutadella de Roses 2016
El regidor de Cultura de Roses, Francesc Giner, i la codirectora de MODIband, Mireia Manén, durant la presentació del Cine Ciutadella 2016

Els jardins de la Ciutadella de Roses es converteixen un estiu més en la sala de cinema per excel·lència de la vila empordanesa de Roses. El dijous 30 de juny arrenca la setena edició de Cine Ciutadella, el cicle de cinema a l’aire lliure que any rere any ofereix la possibilitat de redescobrir, amb aquesta refrescant proposta, un espai històric i cultural incomparable com és el de la Ciutadella de Roses.

Una iniciativa que després de 7 anys “té com a objectiu fidelitzar i augmentar el públic que ja tenim, és a dir, els vilatans de Roses així com de la comarca de l’Alt Empordà i dels turistes que ens visiten”, ha afirmat el regidor de Cultura, Frances Giner, “perquè hem passat del centener d’espectadors al Cine Ciutadella als 160 que és la xifra que es va assolir l’any passat”.

I si l’any passat durant algunes sessions es van oferir alguns curtmetratges catalans, enguany “volen fer un especial incís amb la programació catalana dels llargmetratges que es projectaran, pel·lícules de creadors i productors catalans”, ha manifestat Mireia Manén, codirectora de l’Associació Cultural MODIband, entitat organitzadora del Cine Ciutadella.

Dins del cinema de casa nostra trobem com a primera proposta Truman, que serà l’encarregada d’inaugurar les nits de Cine Ciutadella. La pel·lícula, dirigida per Cesc Gay, va ser la gran triomfadora dels Premis Gaudí i Goya de la darrera edició. En el marc de la nit familiar els espectadors podran gaudir d’Atrapa la bandera, un títol també català, original i sorprenent, sobre un milionari que vol colonitzar la lluna, i que també es va fer amb el Goya i el Gaudí en la categoria d’animació. La cineasta catalana Isabel Coixet reflexiona sobre la unió intercultural a la tragicomèdia Aprendiendo a conducir, plena d’emocions, mirades, sensibilitat i llum. Per a finalitzar el cicle es projectarà 10.000 km, de Carlos Marqués-Marcet, protagonitzada per David Verdaguer i Natalia Tena, i que planteja d’una forma fresca i amena els dilemes d’una relació de parella a distància.

Complementant els títols catalans, Cine Ciutadella proposa un títol fancès i un nord-americà. D’una banda, la comèdia francesa La Família Bélier, commovedora i profunda, estrenada l’any 2015 i dirigida per Eric Lartigau. I, d’altra banda, la multiguardonada Interstellar, que ens endinsa a través de la ciència ficció en un eslàlom a través dels forats espai-temporals.