La Creu Roja té previst fer una campanya de recollida de joguets a Roses aquest estiu

Festa de la Creu Roja 2016

Foto de família dels representants de la Creu Roja de Roses-Castelló d'Empúries, guardonats i autoritats

El president de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Jordi Segura, ho va afirmar durant la Festa anual de l’entitat  

Festa de la Creu Roja 2016
Foto de família dels representants de la Creu Roja de Roses-Castelló d’Empúries, guardonats i autoritats

El passat dissabte, la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va  celebrar al Teatre Municipal de Roses la seva festa anual. Un acte que va servir per fer balanç de totes les activitats que ha portat a terme l’entitat humanitària durant el darrer any, així com donar reconeixement a les persones que han destacat especialment per la seva implicació amb aquesta entitat humanitària.

I el president de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Jordi Segura, va anunciar enmig de l’enumeració dels serveis desenvolupats per l’entitat durant el darrer any que “l’estem donant voltes a portar a terme una recollida de joguines per aquest estiu, per a que els nens i nenes també tinguin una joguina durant aquesta època”. Segura va remarcar que “hi ha molta gent que ens ofereix joguets dient-nos que estant en molt bon estat i que no els volent tirar, per aquest motiu, a veure si podem fer aquesta campanya el mes vinent”.

Recordem que a principis d’any la Creu Roja ja va repartir joguines entre més de 200 nens i nens de quasi 100 famílies de Roses gràcies a la delegació de l’entitat a Barcelona i el legat de 2.000 € de l’Anna Marés.

Tot seguit que el president enumerés els serveis oferts per la Creu Roja (indicats a sota), la Laia Segura, que va ser la conductora de l’acte festiu va demanar als membres del comitè local de l’entitat, Maria Foraster, Anna Mallol, Marga Bellver, Juanan Carrasco, Joaquin Castillo, i Marc Danès que pugessin a l’escenari per donar un obsequi  a mena de reconeixement per la seva implicació amb la Creu Roja, i que enguany els distingits van ser Jordi Ibáñez, Jordi Marés, Emilio León, Consol Domènech, Núria Marés, Matilde Rubí, Sita Serra, Marta Fassier, Pío Fontenla i Luciano Rojas.

Tot ells van rebre en primera persona o bé de mans del seus familiars una obra artesanal realitzada pel taller Animart de Roses “que vol significar la historia i el futur. Historia ja que l’obra està realitzada amb la tècnica mil·lenària de la terrissa, i futur perquè la Creu Roja continuar el seu camí cap el futur”, va dir la Laia.

El vicepresident provincial de Creu Roja a Girona, Pere Companys, present a la festa de la Creu Roja, en absència de la presidenta la Roser Llevat, operada d’urgència d’un despreniment de retina, va manifestar sentir-se “gratament impressionat per aquest acte, i subratllo les paraules del president Segura, que ha dit una gran veritat, que la missió de la Creu Roja és fer el que no fa la societat, i quan aquesta ho fa, marxem”.

El regidor de Benestar Social de Roses, Marc Danès, va cloure l’acte assenyalant que “la Creu Roja és molt important per nosaltres, la societat perquè només treballa, treballa i treballa sense esperar res a canvi, per això el nostre agraïment a tots els voluntaris”.

La Festa de la Creu Roja va finalitzar amb un piscolabis celebrar al vestíbul del Teatre Municipal de Roses.

Serveis i activitats organitzades per la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries al 2015:

 • Ajuda domiciliaria a la gent gran amb el vehicle de la Creu Roja que va fer 180 serveis a 27 usuaris recorrent uns 9000 km
 • Trucades setmanals ateses: 977
 • Persones ateses per la teleassistència 61 Regal de Nadal i la rosa per Sant Jordi
 • Acompanyament als usuaris de la residència geriàtrica de Roses a la Festa Vellesa, a les Fires, al Corpus i  a la platja
 • Col·laboració amb el Centre de Distribució d’Aliments en els Recaptes d’aliments
 • Beques escolars
 • Atesa de persones per violència de gènere – Telèfons SOS
 • Recollida de 100 quilos de taps que ha permès a un discapacitat tenir un vehicle adaptat
 • Elaboració de mantetes de ganxet fetes per Lourdes Llanes
 • Formació en Primers Auxilis, DEA i formació al Parc Aquàtic. Aqua Brava

Tallers gratuïts realitzats per la  Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries al 2015 als instituts de Roses:

 • Taller Bullying i violència a través de noves tecnologies per alumnes de 3r i 4rt d’ESO
 • Taller de prevenció del consum de drogues per alumnes de 3r d’ESO
 • Taller sobre sexualitat i l’afectivitat per alumnes de 3r d’ESO
 • Taller de racisme i xenofòbia per alumnes de 4rt d’ESO
 • Taller d’iniciació als primers auxilis per alumnes de 3r d’ESO
 • Taller de nutrició i trastorns de la conducta alimentària per alumnes de 3r d’ESO
 • Taller de discriminació per raó de la identitat i/o orientació sexual per alumnes de batxillerat