Detenen a Girona un corredor d’assegurances per estafar 40 clients

El detingut es va apropiar els diners de les assegurances que havien contractat els seus clients per valor d’uns 14.000 euros

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 7 de novembre a Girona, Emili GC, de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell, com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic, oficial i mercantil, i 40 delictes d’estafa.

A finals de juliol els mossos de Girona van tenir coneixement que un representant d’una companyia d’assegurances, s’hauria apropiat dels diners d’unes pòlisses que no hauria liquidat a l’asseguradora, fet que comportaria la desprotecció del clients assegurats.

El cas es va detectar en un control de trànsit, el conductor d’un dels vehicles aturats va mostrar als agents el rebut vigent de l’assegurança obligatòria, però no constava a la base de dades que la pòlissa estigués donada d’alta. La mateixa companyia va detectar que diferents clients havien abonat directament l’import de les pòlisses al corredor d’assegurances i aquest no les havia liquidat.

Un cop identificat el corredor d’assegurances, es va comprovar que hi havia diferents persones afectades i que l’estafa afectava a pòlisses d’automòbil, vida  i llar.

Els investigadors van constatar que en total hi hauria uns 40 afectats i que tots haurien contractat l’assegurança a la mateixa persona. Aquesta recollia l’import de la pòlissa i lliurava als clients un rebut, sense cap mena de validesa, amb el logotip de la companyia i signat per ell mateix.

Per aquests fets els Mossos van detenir el passat 8 de novembre Emili GC, com a presumpte autor de les falsificacions dels rebuts i per haver estafat als seus clients.

La companyia d’assegurances, assabentada dels fets, va decidir validar les pòlisses contractades, per no perjudicar els clients, i reclamar al seu corredor l’import no abonat, el qual pujaria a uns 14.000 euros.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 7 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.