Disminueix el risc d’incendi forestal

8 dotacions dels Bombers continuen fent tasques de vigilància al perímetre afectat per l’incnedi de l’Alt Empordà

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat avui disminueix el perill arreu. Serà entre alt i molt alt a l’interior de Terres de l’Ebre, entre alt i moderat a la Catalunya Central, nordest i prelitoral, moderat al Prepirineu, i baix al Pirineu Occidental.

Vuit dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen fent tasques de vigilància a la superfície i el perímetre afectats per l’incendi de l’Empordà, que ja està controlat des de primera hora del matí. De fet, a primera hora de la tarda hi hagut precipitacions febles a la zona.

Del matí d’avui cal destacar tres serveis per incendi de vegetació en què han treballat els Bombers. A Selva del Camp (Baix Camp) ha cremat 3.000 m2 de vegetació agrícola i forestal. A Viladecavalls ha cremat una hectàrea de canyes i matolls i, com a mesura preventiva s’han desallotjat una cinquantena de persones de la piscina municipal i del camp de futbol. Finalment a Palamós, en un camp proper a la urbanització Vall-llobrega, han cremat 5.000 m2 de vegetació urbana. Aquests incendis ja es troben extingits.

Pel que fa a previsió meteorològica, es manté l’avís de situació meteorològica per superació del llindar d’intensitat de pluja per demà. S’esperen xàfecs i tempestes a partir de mig matí al Pirineu, Prepirineu i prelitoral que a partir de migdia s’estendran a qualsevol punt de manera més dispersa. Seran d’intensitat entre feble i moderada, si bé és possible que localment siguin fortes, i puntualment amb calamarsa.

Les temperatures màximes baixaran entre lleugerament i moderadament a l’interior, si bé de manera local el descens serà acusat, i similars o lleugerament més baixes al litoral.

El vent serà fluix i de direcció variable de matinada i al final del dia. La resta de la jornada bufarà de component sud i est, amb predomini del xaloc al litoral, entre fluix i moderat.
A banda, fins a migdia i a partir del vespre entrarà la tramuntana a l’Empordà entre fluixa i moderada més reforçada a la nit.