Mes de paraules

Dos atletes del Club Atletisme Roses aconsegueixen el bitllet per disputar al 2022 la Ultra Trail de Mont Blanc

Club Atletisme Roses
Tribu Fernández a la imatge de l'esquerra i Gerard Blanché a la de la dreta tocant la campana a la meta de la Vall’d’Aran by UTMB

Tribu Fernández i Gerard Blanché, tots dos del Club Atletisme Roses, es van guanyar la seva participació a la Ultra Trail de Mont Blanc l’any vinent en finalitzar la Vall’d’Aran by UTMB abans del temps establert

En Tribu Fernández és un rosinc que ja fa molts anys que, corrent amb els colors del Club Atletisme Roses, hi participa a les curses de muntanya que s’organitzen arreu.
I en Gerard Blanché, més conegut a Roses com a professional de la fotografia, des de fa uns mesos, també és un gran aficionat a les curses off road.

I tots dos atletes del Club Atletisme Roses es van presentar el passat mes de juliol a la Vall’d’Aran by UTMB, de 105 km i amb gairebé 6.500 metres de desnivell positiu, organitzada precisament per donar la possibilitat als participants d’aconseguir la classificació per a l’UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc).

La cursa va arrencar de bon matí, a les 7:30 hores, amb 951 corredors a la línia de sortida entre els quals hi havia 65 dones de les quals, 37 van aconseguir arribar a Vielha. En total, 619 finishers, que van representar un 65,09% dels participants. És a dir, que van ser 332 atletes els que no va aconseguir el bitllet per anar al Mont Blanc l’any vinent. 306 perquè van abandonar durant la cursa, i 26 perquè per excedir el temps establert (23 hores com a màxim).

Però, entre els que sí que ho van fer hi eren Gerard Blanché, que va entrar a meta en la  64ª posició amb 19 hores, 8 minuts i 42 segons; i en Tribu Fernández, que ho va fer més tard, amb un temps de 21 hores 36 minuts i 19 minuts.
“Espectacular la prova per la seva duresa i espectacular per la seva bellesa, el Pirineu és el Pirineu”, van dir tots dos en arribar a meta visiblement esgotats però amb la cara de satisfacció per haver assolit el repte que s’havien marcat en disputar aquesta duríssima prova.

Ara, el repte serà aconseguir al 2022 als Alps el que han fet aquest 2021 als Pirineus.

Cal destacar que el guanyador en aquesta prova a la Vall d’Aran va ser el guipuscoà Aritz Egea, que va tocar la campana situada a la meta després 13 hores, 3 minuts i 25 segons d’haver pres la sortida.