El Consell Comarcal es mostra favorable a exercir la sobirania fiscal i el dret a decidir

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acordar, en el darrer ple, manifestar la seva voluntat d’exercir la sobirania fiscal tan bon punt es donin les condicions jurídiques i legals per poder-ho fer efectiu així com promoure l’ingrés dels impostos a l’Agència Tributària Catalana en comptes de la Hisenda espanyola. També es va acordar assessorar totes les empreses i particulars que ho sol·licitin per exercir aquest dret.

El ple del Consell va prendre aquest acord, només amb el vot en contra de l’únic conseller comarcal del Partir Popular present, en la sessió celebrada el passat 23 de juliol. La voluntat de la institució comarcal, expressada en aquest acord, és la de procedir tant aviat com sigui possible al pagament de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i l’impost sobre el valor afegit (IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya.

En la mateixa sessió es va prendre l’acord d’adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i promoure arreu de la comarca que entitats, associacions i agents econòmics se sumin també a aquest procés democràtic que ha de portar Catalunya a la celebració d’una consulta sobre el futur polític del país.