El Govern Central estudiarà integrar de la base militar de Roses al Parc Natural de Cap de Creus

Base militar EVA-4 de Roses
Base militar EVA-4 de Roses

L’alcalde de Roses, Carles Pàramo, aconsegueix, per unanimitat, tirar endavant una Proposició no de Llei perquè evitar la degradació d’aquest terreny militar i es posi al servei del Parc Natural de Cap de Creus

Base militar de Roses
Base militar EVA-4 de Roses

La Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient ha aprovat aquesta tarda per unanimitat una Proposició no de Llei de CiU perquè el Govern cedeixi els edificis a desafectar en la finca basi militar EVA-4 de Roses amb l’objectiu que es posin al servei del Parc Natural del Cap de Creus.

En concret, la Proposició no de Llei de CiU aprovada, després d’incorporar una esmena del PP de millora tècnica, estableix textualment el següent:

El Congrés dels Diputats insta al Govern al fet que en el moment oportú estudiï la viabilitat que els edificis desocupats en la finca basi militar EVA-4 de Roses (Girona) es posi al servei de el ‘Parc Natural de Cap de Creus’. En tot cas, el procediment estaria d’acord amb les disposicions generals per a l’alienació dels béns immobles recollides en el Reial decret 1286/2010, de 15 d’octubre”.

En defensa d’aquesta iniciativa parlamentària, el portaveu adscrit de CiU a aquesta Comissió i alcalde Roses, Carles Pàramo, ha recalcat la necessitat “d’actuar per evitar la degradació d’aquells espais militars que, com ocorre amb la base EVA-4 a Roses, no se’ls dóna cap utilitat i estan abandonats”.

Però en aquest cas concret, ha puntualitzat Pàramo, es fa encara més necessari adoptar mesures “tenint en compte el valor paisatgístic d’aquesta instal·lació atès que se situa al Parc Natural del Cap de Creus”.

“Convé donar-li una utilitat a aquesta instal·lació militar per raons paisatgístiques i mediambientals, entre unes altres”, ha afirmat Erm, qui ha fet una crida a la resta de grups parlamentaris perquè es comprometin a fer un seguiment del procés de desafecció.

A més, el parlamentari de CiU ha avançat que presentarà una iniciativa parlamentària amb el mateixa finalitat en la Comissió de Defensa i que s’ampliarà per donar solució a la finca militar de l’antiga base LORAN situada en el terme municipal de Torroella de Montgrí.