El Govern llança una campanya per evidenciar els tòpics amb què han de conviure les persones LGBTI+

L’inici de la campanya coincideix amb el Dia Internacional per l’alliberament LGBTI+, que se celebra demà dilluns 28 de juny

Amb l’eslògan “A vells prejudicis, noves victòries”, el Govern ha llançat una campanya per posar en relleu els tòpics i les violències que pateixen en el seu entorn quotidià les persones LGBTI+. Les creativitats volen portar al ridícul aquestes situacions amb frases com “Si a la meva filla li agradés la geografia, l’acceptaria”, “A tu t’agrada la paella? No ho hagués dit mai!”, “Però estàs segura que no ets dentista?”; “No passa res per ser miop, però tampoc cal anar pregonant-ho”; “Jo ho respecto, eh? Si tinc un amic professor”; “Quin era el teu nom abans de tatuar-te?”; “Quan li vas explicar a la teva família que t’agradava el manga?”, o “Com us ho feu al llit les traductores?”.

L’objectiu principal de la campanya, la primera que porta a terme el Departament d’Igualtat i Feminismes, és fer pedagogia i que la ciutadania empatitzi amb les persones LGBTI+ que han de conviure amb aquests prejudicis. La posada en marxa coincideix amb el Dia Internacional per l’alliberament LGBTI+, que se celebra el proper dilluns 28 de juny.

Amb motiu de la campanya, que tindrà l’etiqueta #orgullbenalt, també s’ha creat el web

des d’on es poden descarregar baners i peces en diferents formats per a les xarxes socials, per a tothom que vulgui sumar-s’hi i fer-ne difusió. També incorpora la campanya “Els Cims pels drets LGBTI” que consisteix en penjar les banderes LGBTI als llocs més emblemàtics de cada població.

La plataforma, a més, recull el manifest amb motiu del Dia per a l’alliberament LGBTI+, aprovat per la reunió del Consell Executiu del passat 15 de juny i treballat prèviament amb el Consell Nacional LGTBI. També s’hi pot trobar un resum de les accions que s’han fet en els darrers anys en clau de drets i polítiques LGTBI+ del Govern així com un mapa amb el punts SAI (Serveis d’Atenció Integral LGBTI) de tot Catalunya. Es tracta d’una xarxa basada en un servei integral, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Exit mobile version