El Mestre pastisser Santi Buscató imparteix un taller demostrant que fer panellets és molt fàcil i divertit

Santi Buscató durant el taller que va impartir a l'Aula Gastronòmica de Roses per aprendre a fer panellets

El taller de cuina per elaborar panellets impartit per Santi Buscató, de Can Cairó, es va desenvolupar en el marc de la programació de tardor de l’Aula Gastronòmica de Roses

Dins la programació dels tallers de tardor de l’Aula Gastronòmica de Roses, ahir, el Mestre pastisser, Santi Buscató, de Pastisseries Can Cairó va impartir un taller de cuina on va ensenyar, a les gairebé vint persones que van participar, a fer panellets.

Aula Gastronòmica de Roses
El taller de panellets va tenir una molt bona assistència

El primer que va fer en Santi va ser repartir a cadascuna de les persones la recepta per fer el massapà, assenyalant que amb 250 grams d’ametlla, 250 més de sucre blanc i 50 grams de clara d’ou, o aigua, surten una quantitat suficients de panellets per satisfer a la família.
I amb el massapà, fet, que Buscató ja el portava del seu obrador “perquè l’ideal és deixar reposar el massapà un dia a la nevera”, va demostrar que fer panellets “és fàcil, entretingut, laboriós, però fàcil i divertit de fer”.  
Una laboriositat que no el va permetre, per qüestió de temps, fer les 7 varietats panellets que tenia previst fer. Així, que al forn només van entrar 5 tipus de panellets, “sí, vam fer els típics panellets de pinyons, d’ametlla, de coco, de llimona i un que agrada molt a la mainada de menjar i de fer, ja que si li dona la forma d’un bolet -la forma de fer-ho va ser molt fàcil emprant la boca d’una ampolla-; i els que no van poder fer van ser els de xocolata i cafè”.

Santi Buscató  va oferir als assistents a participar activament a l’elaboració dels panellets, però, segurament per timidesa, cap de les persones, excepte una, es va oferir a donar-li un cop demà al pastisser. Segurament, si hagués hagut més mà d’obra s’haguessin pogut fer totes les varietats.

Buscató va ser molt didàctic i es va mostrar molt proper durant tot el taller, el que va provocar que els participants no paressin de fer-li preguntes respecta a l’elaboració d’aquest postre tant típic de Catalunya per aquestes dates.  

El Mestre pastisser també va explicar a l’auditori que l’elaboració d’un panellet “és molt lliure, podem posar els ingredients que més ens agradi i la forma més creativa que ens pugui sortir, i tenint en compte –va subratllar- que es una tasca totalment artesanal, no ens en sortirà un panellet d’igual”.

El gerent de Can Cairó va afirmar que “avui dia el panellet pateix una davallada perquè és tracta d’un postre molt calòric, tot i això, sempre hi haurà de panellets perquè és un producte molt català, molt del país, molt tradicional i, per tant, sempre hi haurà demanda per aquestes dates, però sí que és veritat que si abans la gent demanava mig quilo o un kg de panellets avui dia es demana per unitats perquè la matèria primera i la mà d’obra s’ha encarit molt, tenint en compte que, com he dit abans, és molt laboriós de fer”.  

Els participants en aquest taller de cuina de panellets van poder degustar i repetir cadascuna de les 5 varietats de panellets que es van fer.

Exit mobile version