Mes de paraules

El moment actual de Catalunya com a país es posarà sobre la taula a Roses amb un cicle de conferències

Marc Danés i l'alcalde Carles Pàramo

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses organitza per a aquest mes d’octubre un cicle de conferències que sota el títol “Propostes de país per a un nou temps” aplegarà estudiosos i professionals de diferents àmbits, que parlaran dels reptes de futur de Catalunya des d’una vessant econòmica, política i social. Les conferències tindran lloc al Teatre Municipal de Roses els dies 16, 18, 26 i 30 d’octubre, i 2 de novembre, a les 20.30 h.

 

Marc Danés i l’alcalde Carles Pàramo

El cicle, presentat per l’alcalde Carles Pàramo i el regidor de Cultura Marc Danés, té per objectiu oferir una àmplia visió de l’actual panorama català i dels principals reptes de futur que es plantegen a Catalunya.

El tret de sortida el donarà el proper dimarts, 16 d’octubre, Carles Puigdemont, actual alcalde de Girona i membre de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). Carles Puigdemont, filòleg i periodista de professió, és autor del llibre Cata… què? Catalunya vista per la premsa internacional (1994) i de diversos assatjos sobre comunicació i noves tecnologies. Ha estat redactor en cap del diari El Punt, director de l’Agència Catalana de Notícies i director general del periòdic Catalonia Today.

Dijous 18 d’octubre, l’auditori de Roses acollirà la xerrada de Josep Maria Terricabras. catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona i director de la Càtedra Ferrater Móra de Pensament Contemporani.

El cicle prosseguirà el divendres 26 d’octubre, amb la presentació a Roses de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitat convocant de la multitudinària manifestació “Catalunya, nou estat d’Europa”, que tingué lloc a Barcelona el passat 11 de setembre. L’acte anirà a càrrec de la presidenta de ANC, Carme Forcadell.

Cristòfor Colom, fundador i president de la Cooperativa La Fageda SCCL, parlarà a Roses, el dia 30 d’octubre, de passat, present i futur del cooperativisme a Catalunya, i de l’experiència de l’entitat que presideix, que a través de la integració laboral i social ofereix suport a persones amb discapacitat psíquica o amb trastorns mentals.

Per últim, divendres 2 de novembre, el periodista Vicenç Villatoro, tancarà el cicle de conferències. Villatoro ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació i ha estat director del diari Avui, entre altres càrrecs. Actualment dirigeix l’Institut Ramon Llull. La seva tasca d’escriptor compta amb un volum d’una trentena d’obres publicades, algunes de les quals reconegudes per premis literaris com el Sant Jordi.