El nostre patrimoni subaquàtic protagonitza el calendari de Roses de 2019

El calendari es posarà disposició de la ciutadania de manera gratuïta a partir d’aquest proper dilluns, 10 de desembre

Calendari de Roses de 2019
L’alcaldessa Montse Mindan, el fotògraf Lluís Mas Blanch i regidors de l’Ajuntament de Roses ensenyant el calendari municipal de 2019

Aquest matí s’ha presenta a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses el calendari municipal de 2019. Una presentació que ha anat a càrrec de l’alcaldessa Montse Mindan, el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, i l’autor de les 13 fotografies que il·lustren l’almanac, Lluís Mas Blanch.

I seguint el que l’Àrea de Cultura ha portat terme durant l’actual legislatura, és a dir, “encomanar a fotògrafs rosincs la seva elaboració perquè considerem que a casa nostra en tenim de bons fotògrafs i de contrastada qualitat, enguany l’hem demanat a Lluís Mas Blanch i el resultat ha estat sorprenent”, ha manifestat Giner.

Mas Blanch, després de donar les gràcies a l’Ajuntament per pensar en ell per fer el calendari, s’ha mostrat satisfet “de poder fer-ho, ja que estem acostumats a veure el nostre patrimoni cultural, el nostre patrimoni paisatgístic, però no el patrimoni subaquàtic, i el calendari és una manera de mostrar la riquesa subaquàtica que tenim a tota la gent que no té l’oportunitat de poder veure-la”.

El submarinista i fotògraf ha fet cinc cèntims del calendari explicant que “a la primera plana hi ha les miniatures de les 13 fotografies amb els noms científics i comuns dels animals marins que surten”, afegint que “totes les imatges son preses a la costa de la badia de Roses d’aquí fins al Gat a una profunditat d’uns 15-20 metres”. Lluís Mas Blanch ha desvetllat que el secret de poder fer fotografies als peixos “és tenir paciència, tranquil·litat fins que l’animal s’acostuma a la teva presència”.

Lluís Mas Blanch ofereix un recorregut submarí pel Cap de Creus, i on cada mes tindrà com a protagonista una espècie animal. Escorpores, garotes, meduses luminiscents, anemones, morenes o un estrany gorgoncefàlid, són algunes de les espècies fotografiades.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha donat les gràcies al fotògraf  “per aquestes les fotos que estan preses amb carinyo, que porten molta feina i preparació, així com per la cura que tenen del mar des del Club Badia Roses fent una neteja anual del fons marí”.

Lluís Mas Blanch

Lluís Mas Blanch, fill de Roses, es va iniciar en el món de la fotografia subaquàtica de molt jove, a l’edat de 20 anys, quan les càmeres fotogràfiques anaven amb carret, i des que és el president del Club Badia Roses, i ja amb una càmera digital, va decidir mostrar a tothom tot allò que fotografia al fons marí.
I ho fa a través de les xarxes socials, des d’on obté l’admiració del seus seguidors degut a l’espectacularitat de les imatges, algunes de les quals les tindrem penjades a casa nostra durant tot el 2019.

Dilluns, 4 de desembre, el calendari es posa a disposició dels vilatans

L’Ajuntament de Roses, un any més, posa de manera gratuïtat el calendari a disposició dels veïns i visitants de la Vila, oferint d’aquesta manera un obsequi als vilatans coincidint amb les festes nadalenques, plasmant les diverses visions i cares de Roses a través del treball fotogràfic dels artistes del municipi, que en aquest cas és Lluís Mas Blanch

Com en edicions anteriors, el nombre d’exemplars editats ha estat de 3.000, la distribució dels quals s’inicia dilluns 10 de desembre, fins a la fi d’existències. Els punts de distribució són la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l’Oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.