Programa Reallotgem

El nou bar de la SUF va fer ahir la seva posada de llarg amb una multitudinària inauguració

Nou bar de la SUF
Un moment de la inauguració ahir del nou bar de la SUF

El bar més emblemàtic de Roses, el de la SUF, va obrir les seves portes per oferir a tota la ciutadania una copa de cava i una mica de coca de Sant Joan per celebrar que torna a ser obert pel gaudi de la ciutadania 7 anys després del seu tancament

Ple de gom a gom. Alts, baixos, prims i grossos. Tant la terrassa com al seu interior. No s’hi cabia. I és que no podia ser d’una altra manera perquè el bar més emblemàtic de Roses, el de la SUF, feia més 7 anys (després del Carnaval del 2015) que va tancar les seves portes amb motiu de l’enderrocament de l’antic edifici de la Societat d’Unió Fraternal, que és on estava ubicat.
I ahir, quan es va inaugurar el nou bar de la SUF, estava a rebentar. Com és mereix un lloc tant seu, tant enyorat, pels rosincs i rosinques

Cambrers i cambreres amunt i avall repartint coca de Sant Joan i una copa de cava a tots els assistents. Perquè tots i totes havien de celebrar que el nou bar de la SUF obria les seves portes, per fi, pel gaudi dels vilatans.

A la inauguració no podien faltar, en tractar-se la construcció del nou edifici de la Societat d’Unió Fraternal d’una obra pública, els representants polítics de l’Ajuntament de Roses, encapçalats per l’alcalde Joan Plana. Regidors, tant alguns de l’equip de Govern com de l’oposició, no van voler perdre’s una cita ahir, 15 de juny de 2022 que, no exagerem pas, passarà a la història.

“Em falta molta il·lusió inaugurar aquest projecte, per mi és un dia molt especial perquè és tracta de la SUF, d’un local emblemàtic, d’un local amb història” va dir en Santi Buscató, el gerent de Can Cairó i empresari que s’ha fet amb els drets d’explotació del Bar de la SUF, abans d’agrair als seus pares, a la seva parella, l’Ingrid, a totes les persones i a l’Ajuntament de Roses “que han fet possible que aquest dia sigui una realitat”.

Per la seva part, Joan Plana, després de recordar els entrebancs que va patir la construcció del nou edifici de la SUF, va assenyalar que “em fa molta il·lusió inaugurar aquest bar perquè és un equipament històric però, a més, s’ha d’afegir que ho fa el gerent d’un negoci que també és història de Roses com és Can Cairó, i només cal desitjar molt anys d’èxit i que aquest bar sigui un lloc de festa i alegria”.

Esmorzars, dinars, sopars i, sobretot, gaudir sense pressa del vermut

A partir d’avui, el Bar de la SUF està obert per a tothom, “però no vull enganyar a ningú, és a dir, en principi començarem com a bar, al ralentí, per quan estiguem més rodats volem oferir els esmorzars típics de cafè amb llet, entrepans i el que la gent demani pels matins. Al migdia el volem dedicar a recuperar a quan es feia el vermut com abans, on tota Roses convivia i gaudia, abans d’anar a dinar, d’aquest moment com és fer el vermut envoltat d’amics i familiars amb les escopinyes, els muscles, el glop de vermut, el Bitter Kas o la cervesa, que s’ha fet tota la vida”, va afirmar en Santi Buscató.

“Però, el més important alhora de fer el vermut” -va remarcar en Buscató- “és que no en fotin fora perquè necessiten la taula pel servei dels dinars, que prenguis les tapes que vulguis, que et prenguis el temps que necessitis per gaudir del moment del vermut, perquè aquest sabem quan comença però no quan acaba, i això és la màgia del vermut”.

I per la nit, “volem recuperar l’essència del Centre Cívic de Peralada de fa uns anys i que ja no hi ha ningú que ho faci, i que són les torrades amb tomàquet amb la seva taula d’embotits, de formatge o de pernil salat amb una ampolla de vi o de cava, dit d’una altra manera, uns sopar senzills que venen molt de gust”, va destacar el nou gerent del nou Bar de la SUF.

Productes de la terra

I el que vol oferir Santi Buscató és “producte de la terra, com per exemple, el formatge que servirem serà l’excel·lencia de l’Alt Empordà, igual que els embotits, i pel que fa al pernil salat no serà de proximitat, perquè a l’Empordà no es fa el pernil ibèric, tot i que també tindrem de la terra, i tot ben acompanyat de vi de la DO Empordà”.

El nou gerent del bar de la SUF té previst, també, llençar diferents promocions al llarg de l’any per emplenar de vida el seu establiment.