El port de Roses rebrà enguany un 15% més de turistes que l’any passat durant la temporada de creuers

Temporada de creuers de Roses 2019
Anna Barceló, Joan Pere Darbra, Montse Mindan i Fèlix Llorens han donat el tret de sortida a la temporada de creuers de Roses 2019

El vaixell de luxe Crystal Esprit arriba per primer cop a Roses i donant el tret de sortida a la temporada 2019 de creuers

Temporada de creuers de Roses 2019
Anna Barceló, Joan Pere Darbra, Montse Mindan i Fèlix Llorens han donat el tret de sortida a la temporada de creuers de Roses 2019

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Turisme, Félix Llorens, el responsable territorial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, Joan Pere Darbra, i la tècnica d creuers del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Barceló, han donat aquest matí el tret de sortida a la temporada d creuers 2019 del port de Roses, que s’ha estrenat amb l’escala del creuer de luxe Crystal Esprit.

Un port de Roses que “es va consolidant amb els pas dels anys, esdevenint un port de referència per a creuers de luxe amb passatgers d’alt poder adquisitiu”, ha assenyalat Llorens. En aquest sentit, Darbra, ha manifestat  “des de Ports de la Generalitat treballem per a que el port de Roses mantingui aquests tipus de creuers de luxe, d’alta gama, que donen prestigi i qualitat i el posen on es mereix”.

L’alcaldessa de Roses també ha posat de manifest que “la rebuda de creuers a Roses és excepcional pel que fa a creuers de luxe, ja que de tots els vaixells que ens visitaran un 63% seran de luxe, això vol dir que tenim un distintiu que ens avala, la qualitat, quan anem a presentar-nos a les fires internacionals”. Mindan ha volgut també posar en relleu “el consorci composat per la Generalitat, el Patronat de Turisme i els Ajuntaments, un equip de treball que portem a les fires de tots el món el que és el nostre producte turístic, que va més enllà de Roses, ja que estem posicionant l’Alt Empordà i el país de Catalunya”.

Així, el port de Roses preveu una bona temporada de creuers amb 6.000 passatgers, amb un increment del 15% de passatgers, respecta a l’any passat, i el mateix nombre d’escales. Segons aquestes previsions, la temporada 2019 serà la millor del port per la quantitat de passatgers que s’esperen. L’activitat d creuers a l’Alt Empordà es continua posicionant en el mercat creuerístic, on el port de Roses i la seva destinació turística ja formen part de les rutes de les principals companyies.

El PAIF (Pla d’Actuacions, Infraestructures i Finances) no té previst la construcció d’un dic

A la pregunta de si Port de la Generalitat té previst la construcció d’un dic per a que puguin atracar grans vaixells, Joan Pere Darbra ha manifestat que “a hores d’ara l’aposta és que els creuers de luxe puguin arribar i atracar al moll de Roses, i l’idea és mantenir i millorar les instal·lacions portuàries en aquest sentit, però, a data d’avui, al PAIF (Pla d’Actuacions, Infraestructures i Finances) no està prevista aquesta inversió”, tot i que és una possibilitat no està tancada, ja que segons Darbra “és una cosa que és pot estudiar i valorar, i en un futur ja es veurà”.  

Crystal Esprit

El creuer Crystal Esprit ha visitat Roses per primera vegada i alhora ha iniciat la temporada 2019. Aquest vaixell poma bord 4 passatgers i 89 tripulants, amb una ràtio d’1’8 tripulants per passatger, un indicatiu d’un creuer de gamma alta, Mitja dotzena d passatgers s’han embarcat de bon matí per fer l’activitat de pesca-turisme en aigües alt-empordaneses. A més, una trentena dels turistes més s’ha decantat per fer una ruta amb bicis elèctriques fins a una bodega de la zona per fer un tast de vins.

El vaixell ha arribat a les 8.00 hores del port Barcelona i a les 19,00 hores salparà cap al port francès de Marsella. Aquest creuer fa un itinerari de set dies per la Mediterrània occidental. Va salpar el 19 de mag del port de Barcelona. avui ha fet escala a Roses i el 25 de maig preveu finalitzar la ruta at port francès de Niça, passant pels ports de la Costa Blava francesa de: Cavalaira de Mar, Sant Tropetz, Canes ï Antibol.

El Crystal Esprit, amb bandera de Bahames, pertany a la companyia nord-americana Crystal Cruises. Aquest és un lot-boutique que ofereix als turistes d creuer servei 24 hores al dia_ Dísposa d’una zona exterior amb: piscina, sunset bar, grill, gimnàs i sauna; un restaurant Yacht Club, un pati-cafè i un spa, entre d’altres. També té una plataforma per fer esports aquàtics com ara, esqui, caiac i Ilanxes pneurnàtiques.

Com a curiositat, incorpora un petit submarí per observar el fons marí a les zones més exòtiques del món. Pel que fa a les característiques técniques, creuer Crystal Esprit té una eslora de 86 metres, una mànega d 14 metres i uri caut de 3,8 metres d profunditat.

Novetats 2019

L’activitat d creuers d Roses tindrà una durada de 6 mesos. La temporada s’ha iniciat aquest dilluns, 20 d maig, i preveu finalitzar el 28 d’octubre. Es mesos on hi haurà una afluència més gran de creuers seran juny, setembre octubre, amb dues escales cada mes.

Les navilieres de luxe que visitaran Roses sumen un 63%, un percentatge que referma l’arribada de turistes d’alt poder adquisitiu a la Costa Brava. Turistes de creuer que busquen un paisatge singular, la gastronomia. les vsites culturals i les compres d productes especials i de qualitat

Aquesta temporada, Roses rebrà per primer cop dues companyies nord-americanes, Crystal Cruises i Windstar Cruises. Tarnbé destaca la continuitat de la companyia Seadream Yacht Club que farà dues escales amb el Seadream I. Així mateix, en categoria estàndard, destaca la companyia britànica Marella Cruises que farà tres escales amb ei creuer Marella Discovery 2, que portarà una mitjana de 1.800 passatgers per vaixell.

Tres creuers faran la seva escala inaugural a Roses. El Crystal Esprit avui i al llarg de l’estiu ho faran el Wind Surf i el Marella Discovery 2. Els tres capitans d’aquests vaixells rebran una mètopa portuària i obsequis del territori amb motiu de la seva primera escala al port de Roses.

Promoció

L’activitat d creuers del port de Roses i la seva destinació turística es promou al mercat de creuers internacional amb la marca Costa Brava Cruise Ports. Les institucions compromeses en treballar pel creixement d l’activitat creuerística a la costa alt-empordanesa són les següents: Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Roses. el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Cambra de Girona.