El professorat de les escoles de Roses aprèn a fer ús dels desfibril·ladors externs automàtics

Desfibril·ladors externs automàtics (DEA)
Un moment de la formació sobre el funcionament dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA)

Durant una sessió impartida per Dipsalut el personal docent de les escoles de Primària de Roses ha sabut fer funcionar els desfibril·ladors externs automàtics (DEA), així com les pautes bàsiques i protocol a seguir en cas de fer-los servir

Aquest matí ha tingut lloc a Roses un curs adreçat a professors i professores de les escoles de Roses per aprendre a fer un ús correcte dels aparells de desfibril·lació instal·lats a la població. La formació ha tingut lloc a Ca l’Anita al llarg de tot el matí i ha estat impartida per personal de Dipsalut, a sol·licitud del Departament de Sanitat de l’Ajuntament de Roses.

Durant la sessió s’ha donat a conèixer el funcionament dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA), així com les pautes bàsiques i protocol a seguir en cas de fer-los servir. L’objectiu és possibilitar una ràpida intervenció en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca. Dipsalut, en el marc del programa «Girona, territori cardioprotegit», ha instal·lat desfibril·ladors automàtics (DEA) a totes les poblacions de la demarcació de Girona.

Des de l’Ajuntament de Roses es valora molt positivament la col·laboració amb l’organisme i la realització d’accions com la formació duta a terme aquest matí, que permet millorar l’aprenentatge continuat del professorat, així com la planificació i la gestió de les polítiques de salut pública. Per aquest motiu, l’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament preveu dur a terme altres formacions properament.