El Real Club Nàutic Barcelona guanya a Roses el Campionat de Catalunya per equips d’Optimist

Regata del del Campionat de Catalunya per equips d’Optimist celebrat a la Badia de Roses / Foto: GEN Roses

Els regatistes de Barcelona es van imposar en una disputadíssima final al Club Nàutic El Balís

ElReal Club Nàutic Barcelona es va proclamar, a Roses, campió de Catalunya de Vela en la categoria Optimist després de vèncer al millor de tres regates al Club Nàutic El Balís en una final molt disputada. El CN Balís es va avançar al RCN Barcelona en guanyar la primera regata. A la segona, però, quan semblava que els regatistes de Sant Andreu de Llavaneres sentenciarien el campionat, els navegants del Club Nàutic de Barcelona van saber refer-se per empatar a la final i guanyar també la tercera i última regata per proclamar-se campions de Catalunya d’Optimist per equips.

A la final de consolació, el Club Nàutic El Masnou va guanyar al Club Nàutic Cambrils en véncer les dues primeres regates.

Aquest Campionat de Catalunya per equips d’Optimist el van disputar els 11 millor clubs nàutics del rànquing català (CN Cambrils, CN El Balís, CN Vilanova, Real CN Barcelona, CN El Masnou, CN l’Escala, CN Garraf,  CN Palamós, CV Blanes, CN Vilassar de Mar i GEN Roses). Una competició en la que dissabte s’havien de disputar 55 proves per enfrontar-se tots contra tots. La manca de vent, però, va fer que només se celebressin 25 proves, tenint-se que disputar ahir diumenge les 30 regates que faltaven, més les semifinals i finals.

Retransmissió en directe del Campionat de Catalunya d’Optimist

El director esportiu del club organitzador del campionat, el GEN Roses, David Miralta, s’ha molt satisfet “d’haver organitzat amb èxit aquest esdeveniment, que en ser per equips, és molt complex, a més de comptar a la jornada de diumenge amb el hàndicap que la Transpyr sortia pràcticament des de les nostres instal·lacions, i l’afegit que retransmetíem per streaming, i a través de dues pantalles, aquest campionat d’Optimist”.

En aquest sentit el regidor d’Esports de Roses, Miguel Muñoz, ha afirmat que “per primera vegada hem fet una retransmissió en directe, i per això hem instal·lat dues pantalles, una a l’espigó de la Riera Ginjolers, a l’escultura del Ziggurat, i l’altra a les mateixes instal·lacions del GEN Roses per tal d’apropar la competició, que es desenvolupa al mar, als visitants i vilatans per a que puguin gaudir de l’espectacle de l’esport nàutic”.

El podi dels campions amb les autoritats / Foto: GEN Roses

El lliurament de les medalles i copes al campió, subcampió i tercer classificat del Campionat de Catalunya per equips d’Optimist va anar a càrrec de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, del diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, del propi regidor d’Esports, Miguel Muñoz, del president de Port Roses, Fèlix Llorens, i del president del Grup d’Esports Nàutics i vicepresident de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern.  

Rànquing Campionat de Catalunya per equips d’Optimist:

 1. RCN Barcelona
 2. CN El Balís
 3. CN El Masnou
 4. CN Cambrils
 5. CN Vilanova
 6. CN Garraf
 7. GEN Roses
 8. CN Vilassar
 9. CN l’Escala
 10. CN Palamós
 11. CV Blanes
Exit mobile version