El restaurant La Blanca suma al peix de la badia de Roses la qualitat culinària en la seva elaboració

El restaurant La Blanca de Roses el trobarem a la plaça de l'Església, nº 6

El restaurant La Blanca de Roses ha obert enguany amb un nou i experimentat equip en el món de la restauració

El restaurant La Blanca de Roses el trobarem a la plaça de l’Església, nº 6

De la mar al plat! Tal qual! La Blanca, es caracteritza per la seva oferta privilegiada de peix fresc que només porta hores fora de les aigües de la badia de Roses. Una oferta exclusiva, que després d’oferir-la durant anys, s’ha convertit en el seu segell identitari.

I és que el restaurant La Blanca, si per alguna cosa s’ha caracteritzat els darrers anys ha estat per servir peix fresc al ben mig del casc antic de Roses.

Una característica a la que enguany s’ha d’afegir un equip de luxe format per persones compromeses amb la seva professió i amb la sensibilitat humana de treballar sempre amb l’absolut respecte per al medi ambient i per a les persones.
Un equip format per 2 promotors amb la col·laboració d’un xef amb dues dècades d’experiència en el món de la gastronomia.

Francesc Teulé, maïtre professional i responsable de sala en diferents establiments de restauració de prestigi internacional, es va formar a El Bulli amb Ferran Adrià, sent deixeble de l’enyorat Juli Soler, que li va transmetre que l’exigència de cercar la perfecció és un requisit indispensable en la gastronomia. El resultat és que Teulé és avui dia un perfeccionista, tant, que en el seu objectiu de garantir al comensal un servei impecable, de vegades, sembla un xic intolerant.

 

El peix que s’elabora a la cuina del restaurant La Blanca és fresc provinent de la badia de Roses

Lluís Pero, al contrari que el seu soci, la seva experiència gastronòmica té origen a l’alta muntanya, concretament al Pallars Sobirà, la qual cosa aporta al restaurant La Blanca un toc de mar i muntanya molt interessant.

I Joel Rodríguez, xef amb 18 d’anys d’experiència, format amb tècniques, processos, estratègies gastronòmiques amb professionals de prestigi, és l’altre vèrtex d’aquest triangle de qualiat que viuen per i per a les necessitats gastronòmiques dels seus comensals.

Francesc Teulé i Lluís Pero han decidit mantenir el nom de la Blanca al nou projecte i conservar la seva oferta gastronòmica basada amb peix fresc pescat a les aigües properes del poble. Un producte exclusiu que aporta un valor infinit al restaurant.

Conscients del tresor de producte que tenen i la gran sort de poder-lo treballar, fa que l’equip de la Blanca focalitzi el seu tret diferencial i personal, en l’elaboració de noves fusions aromàtiques i culinàries,. Ells anomenen “el seu savoir- faire”. Un saber fer, que anirem descobrint amb el temps. El que si que ja poden assegurar és un únic resultat: Plaer. L’elaboració amb la que tracten el producte i el tacte que utilitzen a l’hora de treballar-lo, indica garantia d’èxit.

La Blanca també col·labora amb la nova iniciativa emprenedora Lo Taberu food concept. Amb l’Ivan Tarragó al capdavant, xef executiu internacional i recolzat per una amplia xarxa de consultors i professionals del sector, l’objectiu de Lo Taberu és treballar per construir noves iniciatives i també col·laborar a crear enes i productes que ajudin a millorar la sostenibilitat del medi ambient, fomentar  la proximitat i l’economia local i formar, educar i conscienciar de la vigent importància del canvi d’hàbits per millorar el nosre futur. També promocionar la importància de l’ètica professional que recolzi el desenvolupament de talent i fomenti el coneixement.

Oferta gastronòmica del restaurant La Blanca

Part de la terrassa que el restaurant La Blanca disposa a la plaça de l’Església de Roses

La Blanca ofereix al seus clients 14 tapes que varien depenen del peix que hi hagi a la llotja de Roses, com ara tallarines, cloïsses, navalles, ortiguilles de mar, llamàntol a la planxa, gambeta petita fregida, escamarlans saltejats, ous estrellats amb xipirons o, com no, les gambes de Roses.

A més d’aquestes 14 tapes variables en tenen de 10 fixes, que les trobarem sempre, com són, entre d’altres, anxoves, formatge, boquerons, pernil salat, ous estrellats amb pernil o xistorra, coca de recapte de pasta de fulla amb pebrot i albergínia i amanida de tomàquet, mozarella i pesto.

Però també, si volem, a La Blanca, podem menjar carn gràcies a les propostes de mar i muntanya, especialitat del xef Joel Rodríguez, com pot ser un pollastre amb escamarlans o unes mandonguilles amb sèpia.

Roses és considerada gràcies als seus establiments de restauració, com una Vila on es degusta l’alta gastronomia, i el restaurant La Blanca, regentat per en Frances Teulé i Lluís Pero, és una bona mostra d’aquesta exquisidesa culinària.

Exquisidesa culinària que en aquest cas no està renyida en tenir un preu competitiu per poder degustar-la, ja que a La Blanca ofereixen un àpat a la mesura del client.

On és el restaurant La Blanca?

El restaurant La Blanca es troba al ben mig el casc antic de Roses, és a dir, la plaça de l’Església nº 6. La seva ubicació al casc antic de Roses, fa   de la Blanca, un lloc integrador, acollidor i el millor de tot  plegat, el  fa molt enriquidor per l’extensa varietat d’estímuls sensorials que t’ensenyen, la real identitat d’un  poble  pescador.