El rosinc Adán Casado puja la podi a la seva 1ª cursa oficial després de la seva lesió

Adán Casado en un moment de la cursa

L’atleta del Club Atletisme de Roses, Adán Casado va pujar al podi en la seva primera cursa oficial després de 4 mesos de baixa per lesió. Va ser a la 10ª Cursa de Muntanya Castell de Burriac, que englovaba la darrera prova de la Copa Catalana sub-23 i el Campionat de Catalunya Absolut de Curses de Muntanya, celebrada aquest cap de setmana a la població d’Argentona i en la que van participar 465 atletes.

A causa de aquesta lesió, Casado no ha tomgut opció de poder revalidar el títol de campió de la Copa Catalana, que va conquerir l’any passat. Per optar al campionat s’ha de participar al menys en 4 curses i la lesió en els ossos del peu esquerrà, que es va fer durant l’estiu, només l’han permés còrrer en 3 proves.

L’impòrtant, però, és que l’Adán ja torna a competir, tot i que no es troba al 100 per 100 de condicions físiques, el que posa molt de relleu el seu segon lloc a la darrera cursa de la Copa Catalana i quince de la general al Campionat de Catalunya absolut, “estic molt content i, tot i que la lesió em va molestar una mica al final de la cursa, vaig tenir bones sensacions”.

Casado no va ser l’únic atleta del Club Atletisme Roses que participar en aquest Campionat ja que Dani Navarro també ho va fer entrant en meta en la 101ena posició. Navarro va afirmar al final de la prova que “ha estat un recorregut al·lucinant i dur a la vegada, se m’ ha fet bastant dura”.

Una opinió de la qual és partícep l’Adán, “sí, era un cursa trencacames, dura i ràpida a la vegada”.

El recorregut tenia una distància de 28 quilòmetres i transcorria per la comarca del Maresme, a on no hi ha grans desnivells orogràfics, per això es va fer molt dura per als participants. Al poder anar molt de pressa al no tenir que realitzar pujades o baixades molt pronunciades, el desgast d’energia durant el recorregut va ser més gran dels previst pels atletes arribant a meta pràcticament desfondats.

Dani Navarro i Adán Casado, del Club Atletisme Roses

Un altre atleta rosinc del Club Atletisme Roses que tenia previst participar al Campionat de Catalunya, amb l’aspiració de conquerir el podi, era Xavi Llamas, però no va finalment no va presentar-se a la línia de sortida.

La temporada de curses de muntanya, amb la celebració del Campionat de Catalunya i la darrera prova de la Copa Catalana ha arribat a la seva fi, però els atletes rosincs encara no volen deixar de còrrer. Adán Casado té previst còrrer a la mitja marató al mes de desembre al mitja marató de l’Ardenya, Santa Cristina d’Aro, i participar en una lliga de curses nocturnes per asfalt que està previst fer a Girona.

Classificació Campionat Catalunya Absolut (465 atletes)