El rosinc Alberto Fernández s’alça amb el liderat de la Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola

Lliga Social del CPE Roses La Perola
Alberto Fernàndez al centre, José Antonio González (a la dreta) i Toni Ortiz van completar el podi de la 10ª prova de la Lliga de Surfcàsting del CPE Roses La Perola

La victòria de Fernández a la 10ª prova de la Lliga fa desbancar al gironí Josep Bernández del liderat de la general

Quatre mesos i mes i mig ha estat el gironí Josep Bernárdez al capdavant de la general de la Lliga Social de Surfcàsting del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola. Un temps en el que el pescador rosinc, Alberto Fernández, l’anava al darrera amb un diferència, que després de la 9ª prova es va quedar a tres punts, que feia preveure que l’Alberto passaria a comandar la provisional en qualsevol prova, si Bernárdez no quedava entre els primers.

I és el que va succeir aquest passat dissabte. El president del Club va guanyar la 10ª prova d’aquest certamen de pesca i Josep Bernárdez només va poder quedar en desena posició. Una diferència de 9 punts (50 per al primer, 41 per al desè) que fa que ara l’Alberto sigui líder de la Lliga Social amb una diferència de 6 punts sobre el gironí, que es situa en segon lloc.

El concurs es va celebrar a la platja de Santa Margarida, al qual hi va haver un pobra participació, ja que dels 46 inscrits a la Lliga, només es van presentar una vintena de pescadors.

Celebrat en horari nocturn, de les 8 del vespres a l’1 de la matinada, el concurs va ser molt fructífer en captures, i de bon començament van sortir les primeres dorades de bona grandària, a més d’algun que altre llobarro.
Al final de la jornada la bàscula va certificar que Alberto s’emportava els 50 punts de la victòria gràcies als 2 kg i 200 grams de peix que va capturar.
En segon lloc també es va quedar a Roses, ja que José Antonio González va fer una pesada de 1 kg i 900 grams. I Toni Ortiz, un altre pescador rosinc va arrodonir el podi cent x cent de Roses amb un pes a bàscula de 1 kg i 600 grams.

Cal destacar que és el segon concurs consecutiu que el podi va ser ocupat íntegrament per pescadors de Roses.

La pròxima prova de la Lliga Social de Surfcàsting tindrà lloc al mes d’octubre, concretament dissabte dia 3. I es farà a la Gola del Ter, al terme municipal de Torroella de Montgrí, en horari matinal, de 9 a 15 hores.

Campionat de Catalunya Surfcàsting

Precisament, el dia 3 d’octubre, i coincidint amb la 11ª prova de la Lliga del CPE Roses La Perola, se celebrarà al Prat de Llobregat el Campionat de Catalunya de Surfcàsting. Així, que els socis del Club de Roses s’hauran de dividir per assistir a tots certàmens. Ana Pérez, a la categoria de dones, i Albert masò i Sergi Gimenez, com a sub-21, i una desena de pescadors sènior, ja han confirmat la seva assistència, sent el Club de La Perola dels més destacats en quant a presència en el campionat català des Surfcàsting.