El rosinc Xavi Llamas guanya per segon cop consecutiu la Marxa 24 hores del Cap de Creus de 87 km

Club Atletisme Roses
Xavi Llamas en plena cursa / Foto: Oriol Batista

David Raset, Blas Martínez i Carles Aguilar, del Club Atletisme Roses, també van participar a la prova

Xavi Llamas, del Club Atletisme Roses, que corre sota el patrocini de la Fundació Alchimia i Team SportHG va reeditar el triomf aconseguit l’any passat a la Marxa 24 hores del Cap de Creus, de 87 km, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca.

L’atleta rosinc es va prendre aquesta desena edició de la prova dins el seu calendari de preparació per la Ultra Trail Transvulcània de 83 quilòmetres que disputarà el proper mes de maig a l’Illa de La Palma de Gran Canaria.

Si l’any passat va batre el rècord de la Marxa amb un temps 8 hores i 48 minuts, superant en 45 minuts al segon classificat, enguany en Xavi s’ho ha prendre “amb més calma, més tranquil, sortint dels últims ja que la Transvulcània està més a prop i no vull forcar innecessàriament”. Tot això, va anar superant corredors fins que al km 12 ja “he agafat als quatre primers i al km 30, per Sant Pere de Rodes, he forçat el ritme i ens hem quedat dos al capdavant”. I tots dos han anat junts fins a Cadaqués, on han parat a menjar a l’avituallament per tal de recuperar forces, i un cop reiniciada la marxa, a la població de Port de la Selva, l’atleta rosinc s’ha escapolit, tot i que quan faltaven pocs quilòmetres el segon classificat l’ha tornat a agafar per finalment decidit al sprint la victòria que se l’ha emportat Xavi Llamas.

Una cursa realitzada per l’atleta rosinc “amb la intenció de fer quilòmetres i hores, no pas de guanyar-la”, com reflexa el fet que va invertir mitja hora més que l’any passat per cobrir la distància els 83 quilòmetres de preparació.

Bon paper de David Raset i Blas Martínez a l’Ultra, i de Carles Aguilar a la Mini

Blas Martínez menjant en un avituallament de la X Marxa 24 hores del Cap de Creus

La X Marxa Marxa 24 hores del Cap de Creus es va composar de tres curses, la Ultra de 83 km, la Mitja de 60, i la Mini de 27 quilòmetres. Blas Martínez i David Raset, tots dos del Club Atletisme Roses, van decidir participar, a l’igual que Xavi, en la més llarga. Martínez és un veterà en aquestes curses de muntanya, en canvi, Raset s’estrenava en una ultramarató. I tots dos van entrar junts a meta entre els 40 primers d’un total de 341 atletes que van prendre la sortida.

En Blas que es defineix com un “dièsel”, i en David que “potser vaig pecar de prudent perquè no sabia com arribaria de forces als darrers quilòmetres” van fer un temps de 12 hores i 20 minuts. Al final de la prova, Raset comprovava que podia haver forçat un xic més ja que no tenia la sensació d’estar esgotat, però la sensació d’haver acabat una cursa de tan llarga durada li havia deixat un bon sabor de boca i, sobretot, que “m’ho he passat molt i molt bé”.

David Raset i Carles Aguilar en una foto d’arxiu

Per la seva banda, Carles Aguilar, després d’un mes sense entrenar per decisió pròpia a l’espera del naixement del seu fill, va decidir participar a la Mini de 27 quilòmetres, assolint la dinovena posició amb un temps 3 hores,, 19 minuts i 25 segons. Una cursa a la qual va prendre part “per tal d’agafar sensacions i ritme de cursa per participar a la Internacional Trail Roses-Cap de  Creus de 24 km”, que se celebrarà d’aquí a dues setmanes amb sortida i arribada a la Vila rosinca.

Abans, però, d’aquesta prova, alguns corredors del Club Atletisme Roses, com els mateixos Xavi Llamas i Carles Aguilar participaran en el Km Vertical de l’Empordà que se celebrarà a Maçanet de Cabrenys aquest proper 27 d’abril. Una prova en la que els participants hauran d’afrontar el repte de córrer en pujada 6’1 quilòmetres. Els que separen la vila de Maçanet de Cabrenys, de 370 metres a nivell del mar amb l’arribada situada al punt denominat El Moixer a 1450 metres, que alhora és també és el segon punt més alt de la comarca.