El Teatre de Roses viu una nit màgica amb el Mag Lari

Una nit amb el Mag Lari
El Mag Lari en plena actuació

El Teatre Municipal de Roses es va emplenar de riures i màgia amb l’espectacle “Una nit amb el Mag Lari”

Hi ha nits màgiques, i també hi ha nits que simplement són màgia. I el Mag Lari, acompanyat per en Lluc com ajudant, “però jo li dic Cayetano quan actuem”,  va convertir ahir una nit quotidiana en una de màgica per als assistents que van omplir el Teatre Municipal de Roses (amb un aforament limitat al 50%) per gaudir de l’espectacle “Una nit amb el Mag Lari”. “A l’Escala el van programar a les 12 del migdia i no és el mateix” va dir Lari començant així amb la primera gota d’humor que emplenaria tota la seva actuació, per tot seguit demanar un aplaudiment “per l’Ajuntament de Roses per ser tant valent de seguir programant teatre fent cultura, un segon aplaudiment per tots vostès per haver vingut i per estar tota l’estona amb la mascareta, i un tercer aplaudiment per la meva mare, que li farà il·lusió”.

I el públic de Roses, educat com és, també va aplaudir a la seva mare.

L’humor, molt d’humor, i la màgia, amb increïbles trucs, són les dues premisses en les que es basa l’espectacle “Una nit amb el Mag Lari”. Un mag que en tot moment interactua amb el respectable desplaçant-se varies vegades per la platea, amb l’evident por i vergonya per part dels assistents que un d’ells sigui escollit per sortir a l’escenari. I, evidentment, alguns van sortir.

A mig espectacle, el Mag Lari es va interessar pel preu de l’entrada i en saber que el públic havia pagat només 15 €, es va sorprendre exclamant “això a Barcelona costa 40 euros, així que farem un truc més i marxarem, perquè si fem tots els previstos i vostès els divideixen pels 15 euros, això surt regalat”.

Així, amb molta broma, va transcorre l’espectacle, com quan va tractar Roses com un poble rústic, de províncies, “estic molt content que Roses hagi asfaltat per fi els carrers”, o que en lloc de Policia Local la seguretat de Roses depengués de la “Guàrdia Rural”. I entre broma i broma l’espectacle de màgia va anar in crescendo amb un trucs que van deixar bocabadats als assistents, els quals segurament ho han vist en les actuacions televisives del Mag Lari, però que quan els vius en primera persona, en directe, davant els teus ulls, sembla impossible o dit d’una altra manera, sembla màgic.

No parlem del truc quan li va travessar el coll al rosinc Miquel amb una espasa perquè no té gran importància, ja que en Miquel va declarar que també és mag, i quan Lari li va preguntar si era cert, li va respondre que “sí, però a un altre nivell”. I tothom a Roses sabem que en Miquel té, de naixement, un forat que li travessa el coll de davant al darrera, per tant aquest truc no té gran mèrit, però sí que el va tenir, i molt, el de la caixa forta.

Quan tothom va entrar a la platea i va mirar cap a l’escenari, va veure una petita caixa forta. Als pocs minuts de començar la seva actuació, el Mag Lari va anar entre del mig del públic i li va donar a una dona, l’Anna Maria, les claus que obrien la caixa forta… I va continuar amb la seva actuació.
A la recta final d’Una nit amb el Mag Lari”, aquest li va demanar a l’Anna Maria que escollís una persona a l’atzar. L’escollit va ser en Jaime, que va agafar i memoritzar una carta. Després va assenyalar a en Martí, el qual va memoritzar una altra i escollir a en Martí G, que va fer el mateix per assenyalar a en Francesc i aquest a en Félix. Total, cinc noms i cinc cartes.

Va ser doncs quan l’Anna Maria va obrir la caixa forta que contenia dos sobres. Quan va veure el que posava en el primer es va sorprendre perquè el que hi havia escrit eren les 5 cartes memoritzades, i quan va veure el que posava el paper que hi havia dins el segon sobre va flipar. La mateixa sorpresa i incredulitat que va tenir tota la sala quan va llegir en veu alta els noms de Jaime, Martí, Martí G, Francesc i Félix.

Dos trucs més d’il·lusionisme van posar la cirereta final a una genial, hilarant i màgica nit que va oferir el Mag Lari al Teatre Municipal de Roses.