Programa Reallotgem

El xef Joan Viñas, del restaurant La Llar, distingit a la Nit del Turisme Empordanès

Nit del Turisme Empordanès
Els guardonats a la Nit del Turisme Empordanès amb el xef Joan Viñas, segon per l'esquerra

Durant la Nit del Turisme Empordanès es van recaptar més de 3.000 euros a benefici de La Marató de TV3

Nit del Turisme Empordanès
Els guardonats a la Nit del Turisme Empordanès amb el xef Joan Viñas, segon per l’esquerra

La brillant trajectòria del que ha estat fins fa poc cuiner i director del restaurant La Llar, Joan Viñas, ha rebut una distinció especial del sector. L’entrega es va fer a la Nit del Turisme Empordanès, que es va celebrar ahir a l’Hotel Torremirona de Navata, en un acte organitzat per l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà. El restaurant La Llar, que ostentava una estrella de la guia Michelin des del 1982, va tancar el juny passat. Viñas, amb 73 anys, i la seva dona van situar aquest establiment, ubicat a la carretera de Figueres a Roses, al capdavant de la gastronomia de qualitat. Viñas va optar a finals dels anys setanta per fer una cuina pròpia i innovadora i va ser uns dels pioner en oferir productes poc comuns i de gran valor afegit. Plats com la suprema de llobarro amb crosta de pasta de full o el turnedó amb foie van fer al restaurant mereixedor, any rere any, de l’estrella Michelin, que la va mantenir durant més de 30 anys. A l’acte es va destacar la seva gran contribució a l’oferta de qualitat de les comarques de Girona.

Premis a l’hostal restaurant La Tina, el Celler Arché Pagès i Tomàs Carreras (a títol pòstum)

L’Hostal Restaurant La Tina del Port de la Selva, en la categoria de Premi a l’Honor Empresarial; Tomàs Carreras (a títol pòstum), de l’hotel Octàvia, Sa Gambina de Cadaqués i hostal Cristina, com a Premi a l’Honor Professional; i al Celler Arché Pagès com a l’empresa proveïdora han rebut els premis Tramuntana, un reconeixement a actors destacats del sector. Els premis van ser entregats pel president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Lluís Fernández; el president de la Federació d’Associacions d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero; el director de màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme, Jordi Secall; l’alcalde de Navata, Jaume Homs, i l’alcaldessa de Figueres i diputada de la Diputació de Girona, Marta Felip.

Durant l’acte, on hi van assistir més de 200 persones, es va portar a terme una mostra gastrosolidària a càrrec de la Cuina del Vent, col•lectiu gastronòmic de l’Alt Empordà i a benefici de La Marató de TV3, on es van aconseguir més de 3.000 euros. També es va pronunciar una conferència a càrrec del prestigiós especialista i consultor en entorns digitals, Genís Roca, de la Consultoria Roca-Salvatella, centrada en els mitjans digitals aplicats als negocis d’hostaleria.