Els agents de la Policia de Roses donen negatiu de coronavirus en les proves de laboratori PCR

Agents Policial Local Roses negatiu prova PCR Covid-19

Els agents de la Policia Local de Roses ja s'han pogut reincorporar a la feina després de donar negatiu de coronavirus / Foto: arxiu

Un resultat negatiu de coronavirus que permet la reincorporació immediata dels agents a la feina per desenvolupar les seves tasques envers la seguretat ciutadana

Els tests de coronavirus practicats el passat 22 d’abril als agents de la Policia Local de Roses van donar com a resultat 4 positius i 6 casos dubtosos, fet que va provocar l’aïllament preventiu d’aquests agents fins a la realització de les proves concloents mitjançant diagnòstic PCR.

Però, les proves PCR de detecció de COVID-19 practicades als agents de la Policia Local de Roses que van donar positiu o dubtós en els tests ràpids realitzats fa uns dies, han donat tots ells negatiu amb la prova de laboratori PCR. Ha estat una notícia molt esperada i molt celebrada. En primer lloc, per la tranquil·litat dels propis agents i les seves famílies, i en segon lloc, perquè era molt complicat poder tirar endavant el servei amb una reducció tant dràstica de personal”, ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.
Una plantilla policial que s’ha vist reduïda de personal, però que aquest resultat negatiu de la prova de la Covid-19 permet la reincorporació dels agents a la feina per desenvolupar les seves tasques envers la seguretat ciutadana.
Plana ha volgut transmetre un sencer agraïment a tots els agents que s’han esforçat i donat el millor de si mateixos per poder tirar endavant durant aquestes setmanes amb 10 companys menys”.

Dues proves PCR amb un marge de 7 dies com indica el protocol sanitari

Després de les gestions realitzades amb el servei de prevenció de riscos laborals i mútua contractats per l’Ajuntament i amb el CAP de Roses, el consistori va poder adquirir els testos PCR i realitzar aquestes proves, de major fiabilitat, als agents. Els resultats han estat negatius en tots els casos en les dues proves realitzades, amb un marge temporal de 7 dies entre elles, tal i com indica el protocol sanitari per acreditar que no existeix contagi.

Més policies amb contracte de temporada amb caràcter d’urgència

Paral·lelament a aquesta reincorporació, l’Ajuntament estudia diferents vies per a contractar temporalment amb caràcter d’urgència nous agents de policia per tal d’afrontar la intensificació d’alguns dels seus serveis, ja que l’emergència sanitària ha suposat un important increment de les tasques i de la càrrega horària de la seva plantilla. Aquest fet se suma a la voluntat municipal per oferir el millor servei possible durant la temporada d’estiu, que enguany serà especialment exigent en tots els àmbits i on la seguretat, tant ciutadana com per als visitants, tindrà una importància cabdal.