Les fruites i verdures fresques són aliments molt saludables, rics amb vitamines i minerals.
La fruita fresca és molt refrescant degut al seu elevat contingut d’aigua, ajuda a evitar la deshidratació i, gràcies al seu contingut en fibra, millora el funcionament intestinal i ajuda a prevenir el càncer de colon. És rica en potassi i baixa en sodi. Així dons, també és molt recomanable per a controlar la tensió arterial.
El mes de març obre la porta a la primavera amb una àmplia varietat de fruites i verdures. El vermell dels maduixots dóna pas als grocs i taronges dels préssecs, les nectarines i els nespres o al violeta de les prunes i albergínies. Es tracta de fruites i verdures molt vistoses, amb un alt contingut en vitamina C i flavonoides, potents antioxidants que cuiden el nostre organisme des de l’interior.
Els carotens, són molt coneguts per atorgar als préssecs, albercocs i nespres els colors ataronjats i groguencs. És transformat per el nostre organisme en vitamina A o retinol, vitamina imprescindible per al manteniment i el bon funcionament de la visió, per a la protecció de la pell i sobretot per reforçar les nostres defenses. Dins de la família dels carotens, podem trobar el licopè, responsable del color dels tomàquets, les albergínies o les síndries. És un potent antioxidant i nombrosos estudis li confereixen, entre d’altres, potents efectes anticancerígens.
Natàlia Lluch Inglés — Nutricionista
Per proposar dubtes, preguntes o temes que us agradaria saber: nutricio@viladeroses.cat