Els càmpings gironins inverteixen 14 milions en nous equipaments, serveis i millora d’instal•lacions

Ramon Ramos, Marian Muro, Josep Suñé, propietari del càmping Les Dunes i Miquel Gotanegra

L’Associació de càmpings de Girona destaca la importància d’aquesta xifra que permet incrementar encara més el lideratge en qualitat

Associació de Càmpings de Girona
Ramon Ramos, Marian Muro, Josep Suñé, propietari del càmping Les Dunes i Miquel Gotanegra

Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir el lideratge que els distingeix i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat. En aquest darrer any han invertit una suma de 14 milions d’euros en nous equipaments, serveis i millora d’instal·lacions i han iniciat la temporada d’estiu amb una oferta molt atractiva. Avui s’han presentat aquestes inversions en una roda de premsa a càrrec de la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro; el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

En aquest sentit, Gotanegra va subratllar que “les inversions del sector van a millorar la qualitat de l’estada dels clients. Hi ha càmpings on la reinversió està al voltant del 15 o 20% de la facturació de cada any”, per destacar que“els càmpings gironins som capdavanters a Europa i treballem i reinvertim en la millora dels nostres negocis per continuar sent-ho”.

Per la seva part, Muro, va destacar el canvi de paradigma dels càmpings catalans,  explicant que “no són només un lloc on dormir sinó que, a més, ofereixen al turista nombroses activitats de tot tipus així com diverses opcions per allotjar-se des de les tendes de campanya fins els bungalous amb totes les seves comoditats”.Muro ha assegurat que “tot plegat, permet convertir les estades en els nostres càmpings en una experiència turística de primer nivell”.

El director del Patronat, per la seva banda va remarcar que “la nostra destinació és una gran potència en el sector del càmping”, una activitat, segons Ramon Ramos, que “té un pes específic i significatiu en l’economia gironina i la indústria turística del país. No és fàcil reinvertir en època de crisi considerant que l’estacionalitat d’aquest subsector és major que en altres sectors de la nostra indústria turística. Va concloure que “cal reconèixer que els empresaris del món del càmping són valents perquè creuen fermament en el seu producte i treballen permanentment per seguir essent capdavanters a àmbit europeu”.

La gran majoria de càmpings ha invertit cadascun entre 65.000 i 100.000 euros i, en el cas dels més grans, la xifra supera el milió d’euros per càmping. Destaquen les inversions que s’han dut a terme al càmping La Ballena Alegre, amb un nou parc de bungalous de dues plantes, a Las Dunas amb el seu edifici de bar-restaurant, al Cala Llevadó amb els nous Eco Bungalous, i la instal·lació d’eficiència energètica intel·ligent que s’ha posat en servei a l’Aquarius.

Exit mobile version