“Els darrers mots” d’Alexandre Deulofeu es presenta a la biblioteca de Roses

La Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses serà l’escenari, demà dijous 20 de setembre, de la presentació del llibre “Els Darrers Mots”, d’Alexandre Deulofeu. L’acte tindrà lloc a les 20 h i anirà a càrrec de Juli Gutiérrez Deulofeu, nét de l’autor, historiador, i principal difusor del coneixement, vida, obra i pensament del filòsof i polític altempordanès.

 

Amb aquesta activitat s’obre el cicle de presentacions plantejat des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses, amb el qual es vol oferir al públic rosinc la presentació d’un llibre mensual a la biblioteca, dins la programació cultural complementària que ofereix aquest equipament.

 

“Els darrers mots”, és un recull de diferents dels articles que el pensador altempordanès Alexandre Deulofeu (L’Armentera 1903- Figueres 1978) escriví als volts de la dècada de 1930, publicats a la revista “El Federal”. El volum inclou també altres textos de l’autor escrits al llarg de la seva trajectòria, com ara la seva obra magna “La matemàtica de la història”, teoria cíclica sobre l’evolució de les civilitzacions.

 

L’Ajuntament de Roses ha col·laborat en la publicació d’aquest llibre, que ha estat dirigida per l’APNACC (Amics de l’Albera i Cap de Creus). En l’acte de presentació de demà, Juli Gutiérrez, nét de l’autor i encarregat de seguiment de l’edició del llibre, parlarà de Deulofeu i de la seva obra, introduint-lo en la societat, política i moment històric de l’època.