Els delictes i faltes disminueixen a Roses un 8,5%, tot i la major ocupació turística

unta de Seguretat Local

La Junta de Seguretat Local de Roses renida a l'Ajuntament / Foto: arxiu

Entre l’1 de gener i mitjans d’aquest mes s’han registrat 1.718 casos de delictes i faltes

unta de Seguretat Local
La Junta de Seguretat Local de Roses renida a l’Ajuntament / Foto: arxiu

La Junta Local de Seguretat celebrada ahir a Roses va passar balanç a les actuacions i resultats assolits pels cossos policials de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Agents Rurals des de principi d’any fins al mes d’octubre en el municipi. Els resultats assolits marquen un descens del 8,5% en els delictes i faltes comptabilitzats en el què va d’any i un estiu on, tot i l’augment de l’ocupació turística, no han incrementat els actes delictius ni els problemes en matèria de seguretat.

Una primera dada molt positiva extreta del balanç realitzat pel cos de Mossos d’Esquadra és la constatació d’un clar descens en el nombre de delictes i faltes succeïts a Roses respecte al mateix període de l’any passat. Així, si entre l’1 de gener i mitjans d’octubre de l’any 2014 es comptabilitzaven un total de 1.877 casos, durant aquest mateix període d’enguany la xifra ha estat de 1.718, dada que representa un descens del 8,5%.

Aquest percentatge ha estat valorat molt positivament pels cossos de seguretat i representants de l’equip de govern de Roses, atenent sobretot l’increment de població que ha experimentat el municipi durant l’estiu, amb una major ocupació turística que en el darrer any.

L’apartat on s’ha produït un major descens és en el referent als delictes contra el patrimoni, amb un 9%, mentre que el què ha experimentat un major augment ha estat el corresponent a robatoris amb força a l’interior de vehicles, amb un 4% més.

Els agents locals han dut a terme un total de 321 actuacions en matèria de seguretat ciutadana, 3.387 serveis assistencials (atenció teleassistència tercera edat, proteccions escolars, classes d’educació viària), 705 serveis de proximitat (control d’accessos a centres escolars i equipaments, suport a les activitats de l’associacionisme, seguretat en àrea comercials, molèsties veïnals…), i 257 de suport a la justícia.

En l’apartat de sinistralitat, s’han comptabilitzat 116 accidents de trànsit, amb un resultat de 68 d’ells sense ferits, 43 amb ferits lleus i 5 greus, sense que s’hagi produït cap víctima mortal.

En tasques administratives, s’han aixecat un total de 766 actes (venda ambulant il·legal, obres, a establiments públics,…) Per últim, 352 objectes han estat lliurats a l’oficina d’objectes perduts de les dependències de la policia rosinca, 262 dels quals han pogut ser retornats als seus propietaris.

La Junta Local de Seguretat de Roses celebrada ahir, va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el delegat d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el comissari en cap de la Regió Policial dels Mossos, Josep Milan, i comandaments de la Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Agents Rurals.