Mes de paraules

Els Pastores de Roses amplia l’escena de l’infern en una representació post-pandèmica

Els Pastorets de Roses
Escena de l'infern de Els Pastorets de Roses

Teles acrobàtiques, ball i gimnàstica rítmica acompanyen als dimonis en l’escena de l’infern de Els Pastorets de Roses

Alliberats del virus, Els Pastorets de Roses són més feliços, sobretot perquè no han d’actuar amb mascareta com va ocórrer l’any passat, si exceptuem l’escena de l’alcalde Borrego i en Bato, ja que la gràcia d’aquesta està en la gestualitat dels dos actors que la representen en els darrers anys, Jaume Sastre (Borrego) i Ivan Pararols (Bato).

I el públic assistent, tant a les dues primeres representacions d’aquest passat cap de setmana i la que es portarà a terme, el dilluns, dia 26 de desembre, també pot gaudir d’aquesta obra de teatre típica de les festes de Nadal d’una manera més còmoda i lliure en no haver de patir cap restricció sanitària d’aforament ni de separació entre butaques ni d’haver de portar la mascareta de rigor.

Així, amb ‘llibertat’ i ‘comoditat’ per part de tothom, es representa Els Pastorets de Roses en l’actualitat, on el seu director, Jaume Sastre (sí, el que fa d’alcalde Borrego), sempre amb la voluntat d’innovar en una obra que, certament, té un guió i un argument tancat des que el món és món, ha tornat  a presentar novetats “en l’única escena on es presta a poder fer-ho, en la de l’infern, i que l’hem feta una mica més grossa del que era l’any passat, és a dir, hem tornat a donar cabuda a d’altres disciplines artístiques, com ara les teles acrobàtiques, però l’hem ampliat incorporant un cos de ball i la gimnàstica rítmica”, va explicar el director del Grup de Teatre de Roses. Unes disciplines artístiques que incorpora Jaume Sastre en la representació “per anar empoderant a la gent jove, que és la cantera del teatre, i que vagin sentint seu Els Pastorets”.

Mitja part més curta que fa més àgil el temps de la representació de Els Pastorets de Roses

Els Pastorets de Roses
Escena de Els Pastorets de Roses on el protagonisme el pren l’alcalde Borrego i en Bato

Un altra novetat que es va implementar a causa de la pandèmia va ser “la durada de la mitja part, que no és tant llarga com s’havia fet tradicionalment, és una mitja part de 10 minuts, el temps just per anar als serveis o estirar les cames. Per la Covid van fer-la més curta perquè no es podia fer servei de bar, i va ser una decisió molt encertada i molt benvinguda pel mateix públic perquè no se li va fer la representació tant llarga, al contrari, i ho agrair”, va desvetllar Jaume Sastre.  

Els Pastorets de Roses, solidaris amb La Marató de TV3

Resulta que enguany, el Teatre Municipal de Roses compleix enguany 20 anys de la seva inauguració. Una efemèride que coincideix, per tant, amb els 20 anys de representació de Els Pastorets en aquesta sala teatral de referència de la comarca de l’Alt Empordà.
Una coincidència d’aniversari que el Grup de Teatre de Roses ha volgut celebrar de dues maneres, la primera anunciant la representació de Els Pastorets amb el mateix cartell que fa 20 anys, és a dir, la primera vegada que es va fer l’obra al Teatre de Roses.

I la segona manera de celebrar-ho té un caire solidari, ja que aquest mateix cartell, plasmat en un pin, es ven per 3 euros a l’entrada de la funció. Uns diners que el Grup de Teatre de Roses destina íntegrament a La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular.

I una oportunitat única per poder obtenir aquest pin commemoratiu és anant el proper 26 de desembre, Dia de Sant Esteve, a veure la tercera i última representació d’aquest any 2022 de Els Pastorets de Roses.

Si no ens agraden Els Pastorets o ni tan sols anar al Teatre, almenys paga la pena anar-hi per la causa, és a dir, obtenir el pin a favor de La Marató.