Els pescadors de Roses tornaran a recordar l’antiga modalitat de pesca de la tirada de l’art

Diferents moments de l'acte festiu de la tirada de l'art dels pescadors de Roses

Actualment, els pescadors de Roses ofereixen aquesta demostració durant la diada de Sant Pere, recordant així una forma de vida i rendint homenatge a les persones del mar que subsistien gràcies aquesta modalitat de pesca que es realitzar des de la platja

Aquest divendres, 30 de juny, Roses celebrarà la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors, amb un matí ple d’activitats i tradicions marineres, amb demostracions d’arts de pesca tradicional, balls, havaneres i sardinada popular.

Els actes s’iniciaran a les 10 hores amb la tirada de l’artó, una modalitat de pesca d’arrossegament de platja, actualment en desús, però que era molt emprada pels pescadors de Roses en el passat. Consisteix a tirar l’art des de la platja per, en recollir-lo, obtenir la captura de peix. Tradicionalment va ser una pesca de subsistència i no comercial, ja que s’aconseguien poques captures que es repartien entre els pescadors.

En l’actualitat, els pescadors de Roses ofereixen aquesta demostració en un ambient festiu amb motiu de la diada de Sant Pere, recordant així una forma de vida i rendint homenatge a les persones del mar que subsistien gràcies a aquestes tasques de gran duresa.

Un cop finalitzada l’activitat, s’oferirà una sardinada popular i tindran lloc una cantada d’havaneres a càrrec del grup Pescadors de la Badia de Roses i una demostració de balls tradicionals a càrrec del grup Balldemar. Per completar la jornada, la mateixa nit de divendres, a les 22 hores, l’orquestra La Montecarlo oferirà ball a la plaça del Teatre.

Exit mobile version