Els pilots de Moto GP Maverick Viñales i Aleix Espargaró, inscrits a la Bike Marató del Cap de Creus 2018

Bike Marató del Cap de Creus 2018

Els dos pilots de Moto GP tenen previst participar en aquesta prova, organitzada pel Club Ciclista Roses, que es consolida com un dels referents de les marxes ciclistes gironines

Bike Marató del Cap de Creus 2018 La Bike Marató del Cap de Creus, que aquest diumenge, 11 de març, celebrarà la seva vuitena edició, ha agafat volada. En només dos anys ha duplicat el nombre d’inscrits. Si al 2016 hi eren uns 200 ciclistes els participants, enguany seran 400, tot i que, cal destacar, com ha assenyalat el president del Club Ciclista Roses, Josep Moreno, aquesta marxa ciclista “ha anant creixent progressivament en participació amb cada nova edició”.

Una marxa ciclista, no pas competició, que transcorre pel ben mig del meravellós paisatge que ofereix l’orografia d’una de les badies més boniques del món i que, agafant com a punt de sortida i arribada la Vila de Roses, travessa els termes municipals de Cadaqués, Port de la Selva i Selva de Mar, on els participants han de fer el seguiment del recorregut a través de GPS.

I aquesta bellesa paisatgística que ofereix l’Empordà és el que atrau a ciclistes de fora de casa nostra, ja que, “de fet, un important gruix d’inscrits són ciclistes provinents de Barcelona i d’altres punts de Catalunya, atrets sens dubte per l’oportunitat que ofereix la Bike Marató de practicar esport en un entorn natural d’una bellesa extrema i amb unes vistes espectaculars”.

I entre els inscrits d’enguany, ha desvetllat el president del Club Ciclista Roses, hi són “els pilots de Moto GP, Maverick Viñales i Aleix Espargaró, a més del campió d’Europa de descens en BTT, Tomàs Misser i el ciclista de l’equip Katusha, que s’ha passat a la bicicleta de muntanya, Alberto Losada”.

La VIII edició de la Bike Marató Cap de Creus ha estat presentada aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses pel mateix Josep Moreno, acompanyat de l’alcaldessa de Montse Mindan i el regidor d’Esports, Juan M. Fernández.
Fernández ha felicitat als organitzadors la seva perseverança en l’organització de la marxa, “ja que, recordem que els primers anys costava molt fer venir als ciclistes fins aquí per a que hi participessin, i ara és una prova que la tenen marcada en vermell en la seva agenda”.

La Bike Marató es pot realitzat de manera individual o bé per equips de fins a 4 components, oferint dues possibilitats en quant al recorregut: la marató, amb un distància de 70 km i un desnivell acumulat d’aproximadament 2.000 metres, i la mitja marató, amb 37 km i 1.100 metres de desnivell.

Aquesta marxa ciclista tindrà una sortida neutralitzada en la part inicial, mentre transcorre pel nucli urbà de Roses, i un cop s’arribi a la carretera de Montjoi, els ciclistes ja podran posar el seu ritme lliurement.

Bike Marató solidària

Des de l’any passat, el Club Ciclista Roses l’ha donat una caire solidari a aquest esdeveniment ciclista. Un caire que es manté enguany amb la col·laboració de les botigues Bicis A Punt de Roses i Surià Bicis de Figueres.

I tothom pot aportar el seu gra de solidaritat, ja que per cada visualització del vídeo Qeu hi ha a sota les dues botigues aportaran 3 cèntims d’euro a l’Associació Tramuntanets de Roses. En aquest sentit, l’alcaldessa Mindan ha agraït “l’esforç de tot l’equip de persones que hi ha al darrere d’aquesta marca ciclista, i gràcies per la dedicació altruista i solidària que ofereixen i per la seva contribució a donar a conèixer la bellesa natural i possibilitats esportives que ofereix Roses durant tot l’any”.

Cal destacar, a més, que a través de l’obsequi que s’entrega a cada participant es col·labora amb un projecte medi ambiental de la zona de les Garrigues.

Video solidari de la Bike Marató 2018: