Els rosincs decidiran que fer amb la façana i els usos de Ca l’Anita

Opcions Ca l'Anita

El proper dissabte 1 de desembre, l’Ajuntament de Roses organitza una jornada de portes obertes i consulta a l’equipament de Ca l’Anita, edifici municipal construït l’any 2011 a la plaça de Sant Pere de Roses. La jornada oferirà als veïns de la població la possibilitat de visitar l’interior de l’edifici, així com donar la seva opinió sobre quins usos ha de tenir l’equipament i si consideren convenient o no la modificació de la façana construïda.

Opcions Ca l’Anita

Al llarg de proper dissabte, en horari de 10 a 14 i de 16 a 19 h, les portes de Ca l’Anita romandran obertes per rebre els visitants que vulguin conèixer l’interior de l’equipament. En finalitzar el recorregut per les seves dependències, les persones que ho desitgin podran participar en la consulta ciutadana que proposa l’Ajuntament, responent tres qüestions plantejades sobre els usos i la façana de l’equipament, mitjançant la butlleta que tindran a la seva disposició.

L’edifici de Ca l’Anita consta d’una façana de plaques perforades que composen un joc geomètric a imitació del mosaic original que cobria el terra de l’antiga casa de l’Anna Marés, veïna de Roses que a la seva mort donà aquesta propietat al municipi. Les plaques revesteixen tant la façana principal que dóna a la plaça Sant Pere, com la del carrer Sant Isidre. Respecte a la mateixa, l’Ajuntament consulta a la ciutadania quina opció considera més oportuna: deixar la façana com està, procedir a la retirada de totes les plaques, o bé retirar un determinat nombre de plaques per aconseguir més obertures.

Les altres qüestions plantejades fan referència a si s’està d’acord a respectar la voluntat d’Anna Marés de convertir la planta baixa de l’edifici (amb possible ampliació a la primera planta) en una sala d’exposicions, així com a quins usos es considera que s’han de destinar les plantes superiors.

Amb la intenció de donar a conèixer la realització d’aquesta jornada de portes obertes i aconseguir la màxima participació dels veïns i veïnes del municipi, durant aquesta setmana s’està repartint un díptic informatiu, mitjançant un bustiatge pels habitatges del municipi.