ERC de Roses fa públic el seu ‘Decàleg per la Transparència’ “indispensable per a que un Ajuntament se’l consideri transparent”

Són 10 propostes, deu compromisos que ERC Roses aplicarà si assumeix l’alcaldia

ERC RosesLa secció local d’ERC a Roses fa públic el seu ‘Decàleg per la Transparència’. 10 propostes que els republicans aplicaran en el cas que governin després de les eleccions municipals del proper mes de maig, “són 10 compromisos que creiem que hem d’assumir si volem un Ajuntament transparent, amb un bon govern i assegurar una regeneració democràtica. Són mesures indispensables per a que a un Ajuntament se’l consideri transparent”, ha assenyalat el candidat a l’alcaldia d’ERC Roses, Joan Plana.

Entre els principis d’aquest ‘Decàleg per la Transparència’ destaquen dos que fan referencia a les retribucions econòmiques dels càrrecs electes de la corporació municipal, ja que “les mesures que s’han pres fins ara són per complir l’expedient, no hi ha facilitat d’accés als ciutadans per saber les retribucions dels regidors”, ha afirmat Plana, per remarcar que “nosaltres, en aquest sentit, volem fer més tasca de transparència per a que els vilatans sàpiguen realment les retribucions dels regidors, així com també, de les empreses municipals”.

Dos punts més del decàleg de transparència dels republicans rosincs parlen dels plens de l’Ajuntament. El primer d’ells fa menció al canvi del funcionament de les sessions plenàries, per tal de fomentar el debat entre l’equip de govern i l’oposició, “ja que no pot ser que un ple, com ha estat el cas, no duri una hora, això vol dir que al govern li falten projectes i a l’oposició ganes de treballar”. I el segon parla de donar el torn de paraula als assistents, “per a que hi participi la ciutadania, que les persones que assisteixen al ple puguin dir la seva, i si veiem que el ple s’allarga molt el posposem per continuar-lo al dilluns següent, com fan a la ciutat de Girona, per exemple”, va explicar el candidat d’ERC Roses.

I si assumeixen l’alcaldia, segons aquest decàleg, els republicans rosincs es comprometen a no eternitzar-se en el govern.

Decàleg per a la Transparència d’ERC Roses

1- Els alcaldes d’ERC prendran el compromís de no ocupar l’alcaldia més de dos mandats consecutius.
2- Es crearan espais físics i virtuals d’intercanvi entre l’alcalde, els regidors, i els ciutadans perquè tothom pugui participar de forma més còmoda.
3- Es realitzaran consultes ciutadanes reals i vinculants per a temes rellevants.
4- S’exposaran, de forma pública i de fàcil accés, el nivell d’execució pressupostària i totes les despeses de l’ajuntament.
5- Es permetrà la consulta pública de tots els expedients que no estiguin regulats per llei
6- Els càrrecs de govern hauran de presentar la seva declaració de renda i la de patrimoni, que es podran consultar mitjançant instància.
7- Es racionalitzaran i es faran públiques i de fàcil accés totes les retribucions econòmiques dels càrrecs públics.
8- Canviarem el funcionament dels plens per tal de fomentar el debat entre els grups
9- Hi haurà un torn de precs i preguntes al final de cada ple municipal, on el públic assistent pugui participar activament.
10- Tolerància 0 amb la corrupció.

Exit mobile version