ERC denuncia la manca de representació femenina a l’equip de Govern del Consell Comarcal

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Dones en el ple del Consell Comarcal que té cada grup polític

Els republicans lamenten que dels 20 consellers només 3 dones formin part de l’equip de Govern del Consell Comarcal

Sònia Martínez com a presidenta, Júlia Gil amb les delegacions d’Ensenyament i Normalització Lingüística i Anna Palet, sense cap atribució, són les úniques dones que tenen representació a l’equip de Govern del Consell Comarcal, composat pel pacte entre JxC i PSC.
Una relació que va en contra de la Igualtat de gènere “i que s’agreuja donant-li la responsabilitat d’aquesta Àrea, la de la Igualtat, a un home. El motiu?, perquè no hi ha prou dones al Govern”, ha denunciat la portaveu d’ERC al Consell Comarcal, Etna Estrems.

Estrems afirma que “si volem assolir una igualtat efectiva hem de començar des de les institucions, donant exemple i creient de veritat en una societat justa i igualitària, i que no discrimini per raó de gènere”.

Un pacte de Govern “còmode i continuista”

D’altra banda, el grup d’ERC al Consell Comarcal de l’Alt Empordà va optar per l’abstenció a les votacions del ple extraordinari de l’ens en quant a l’aprovació del cartipàs.
Un vot d’abstenció amb el qual els republicans van mostrar el seu desacord  per una qüestió de coherència i responsabilitat”, segons ha afirmat Etna Estrems.

Coherència i responsabilitat, dos qualitats que per a la portaveu d’ERC al Consell Comarcal, han brillat per la seva absència”, degut a que “no és el Govern que representa la comarca, no és el Govern que els alt empordanesos i alt empordaneses van escollir el dia de les eleccions”, concloent la portaveu republicana que “aquest és un pacte de Govern còmode i continuista, que prioritza la cadira del govern i no té com a voluntat principal ser representatiu del territori”.