Programa Reallotgem

Es posa en marxa el Programa Habiba Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà

Programa Habiba Dones i Salut Comunitària a l'Alt Empordà
És tracta d'un programa adreçat a facilitar espais de treball comunitari i acompanyar les dones migrades com a actius en salut a la comarca

És un programa finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2020 de la Fundació Bancària La Caixa

L’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat ha posat en marxa el programa Habiba Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà. Un programa adreçat a facilitar espais de treball comunitari i eines per acompanyar i empoderar les dones migrades com a actius en salut a la nostra comarca.

Aquest programa està finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2020 de la Fundació Bancària La Caixa i tindrà una durada d’un any. El programa és fruit dels resultats i necessitats detectades en salut de les dones migrades expressades en el marc del programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà portat a terme l’any 2019.

El programa Habiba es va iniciar el mes de desembre passat i ja ha posat en marxa un procés de treball comunitari amb professionals de la salut de l’ABS de l’Escala (municipi de Sant Pere Pescador) i un grup de 17 dones migrades de diferents orígens, amb la finalitat d’elaborar un diagnòstic sobre la salut i l’accés al sistema de salut de les dones migrades a la comarca.

L’Associació Amunt i Crits-Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà participa activament en aquest programa, facilitant la dinamització de les sessions de treball amb els grups de dones i els professionals de salut.

D’altra banda, el programa Habiba permetrà crear una Xarxa Local d’Aprenentatge en Salut Comunitària Intercultural oberta a els agents de salut de la comarca i comarques gironines, amb la finalitat de compartir els resultats del programa i generar nous projectes comunitaris en l’àmbit social i sanitari.

El programa preveu organitzar al llarg d’aquest any 2 seminaris oberts (en format webinar) que facilitaran l’intercanvi de coneixement i la creació d’un espai de treball innovador en aquest àmbit de la intervenció comunitària.