Esmorzar viticultor a Roses al ben mig del Parc Natural de Cap de Creus dins el Vívid, Festival del vi

Associació Ceps de Cap de Creus

Vinyes del Parc Natural de Cap de Creus / Foto: arxiu

Roses va acollir una de les centenars d’activitats del Vívid, Festival del vi de l’Alt i Baix Empordà

Vívid, Festival del vi
Els participants de l’activitat recorrent les vinyes del Mas Marés

S’aixeca un dissabte primaveral, assolellat, temperatura agradable. I la proposta és anar a esmorzar al ben mig del Parc Natural del Cap de Creus envoltat de vinyes. Un bon esmorzar de viticultors consistent en pa sucat amb tomàquet i oli, els millors embotits del territori, i tot regat amb els vins del Celler Espelt.

Això és el que van fer una vintena de persones que estan passant els dies de Setmana Santa a l’Alt Empordà i que van reservar aquesta activitat organitzada pel Wine Family Museu-Coll de Roses i l’Oficina de Turisme de la Vila. Va ser una petita excursió fins a Mas Marés amb el Trenet per fer un recorregut per les vinyes i acabar amb l’esmorzar que es va emmarcar dins el centenar d’activitats previstes en la segona edició del Vívid, el Festival del vi de l’Alt i Baix Empordà.

Al Mas Marés esperava als participants d’aquesta activitat el gestor comercial del Celler Espelt, Ot Uclés, el qual els va explicar una mica d’història de la relació entre el vi i el Parc Natural del Cap de Creus, així com mostrar “el treball que s’està fent de recuperació en aquesta zona del Mas Marés de les vinyes autòctones i de les més tradicionals de l’Empordà, com són garnatxes i carinyenes, així com el treball que s’està fent en la recuperació de les parets de pedra seca, i que des del Celler Espelt portem uns 8 quilòmetres recuperats de paret, d’un total de 35.000 quilòmetres que hi ha”,va relatar Uclés, el qual també va explicar l’emfàsi del Celler Espelt en la recuperació de la flora autòctona amb la replantació de camps d’olivars “i que les vinyes, per exemple, segueixen un mosaic que no malmeti el paisatge”.

“Deu minuts i anem a esmorzar”, es el que va dir i complir el gestor comercial del Celler Espelt als participants d’aquesta activitat del Vívid , el Festival del vi de l’Alt i Baix Empordà.

Vívid, Festival del vi
Gaudint d’un esmorzar viticultor amb productes de qualitat del territori regats amb vins del Celler Espelt

Així que la vintena de persones que van participar d’aquest jornada d’enoturisme van poder degustar productes del territori, productes de qualitat com l’oli i el vi, i gaudir “d’una activitat molt maca, perquè m’agrada la natura, m’han informat sobre els vins de la comarca i ha acabat amb aquest esmorzar a la natura envoltat d’aquesta paisatge que teniu al golf de Roses”, va afirmar Joan Reig, provinent de Barcelona.

De manera semblant es va expressar l’Albert Siurana, de Salt, “una experiència molt interessant, agradable i que realment gaudeixes”, va afirmar el qual va quedar sorprès amb “aquest entorn que queda una mica amagat, és un espai que puges una mica de carretera amb el cotxe i et trobes en un lloc privilegiat, envoltat de vinyes amb la badia a baix, és realment el Cap de Creus això”.

Vívid, Festival del vi

Vívid és el festival del vi de l’Alt Empordà i Baix Empordà promogut i creat al 2014 pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona amb què es vol donar a conèixer el món i el producte del vi mentre es practica enoturisme a la destinació.

El festival del vi, Vívid, és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística –al mes d’abril- amb què, d’una part, es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d’experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava, i, d’altra part, portar a terme una acció més que computi en el procés d’obtenció de la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN (l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat).

Vívid es composa d’un programa d’un centenar activitats i promocions que es desenvolupen a les comarques de l’Alt Empordà i Baix Empordà i que inclou des de cursos d’iniciació i tastos dirigits; tallers de cuina i vi; jornades de portes obertes, teatre; música i poesia maridades amb vi; tractaments de vinoterapia a activitats en la natura com enosenderisme i enokayak.

La iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, Cellers de la DO Empordà, Ajuntaments i empreses turístiques del territori.