Èxit de la primera Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses amb el xef Diego Maggio

El xef Diego Maggio ensenyant el plat acabat d'elaborar: Matambre a la pizza

Una quinzena de persones, en aquesta primera Jornada Gastronòmica, van conèixer des de l’inici, comprant al Mercat de Roses, fins al final, amb una degustació l’Aula Gastronòmica,  tot el procediment de l’elaboració d’un plat, en aquet cas un Matambre a la pizza

Aquest passat dissabte, 4 de desembre, es va celebrar la primera de les 3 jornades gastronòmiques per tal de difondre i apropar el Mercat de Roses als vilatans i població de municipis del voltant. Organitzada per l’Associació de Paradistes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, va ser Félix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, Àrea responsable del Mercat Municipal, l’encarregat de presentar al xef Diego Maggio, del restaurant Nou Harry’s Bar a la quinzena de participants, de la vintena d’inscrits, que van assistir-hi.
Maggio va explicar que el plat que elaboraria seria un Matambre a la pizza, un plat típic de l’Argentina, que “es tracta d’una pizza amb la base de carn. Aquesta carn, que és la que està pegada a la costella de la vedella i que abans s’usava per fer xoriço o carn picada pels brous, és molt dura i per a aconseguir que sigui tendra s’ha de fer bullir un parell d’hores amb llet i després de posar-la al congelador per trencar totes les fibres, i posteriorment deixar-la reposar durant 24 hores”. I amb la carn ja tendra “es fa un sofregit amb tomàquet natural, pebrot vermell, pebrot verd, ceba. Un cop fet es posa la carn en una safata a la que hem posat un rajolí d’oli i sal marinada, s’afegeix a sobre el sofregit, el pernil dolç tallat molt fi, orenga, formatge de mozzarella en abundància i es fica al forn, i un cop fet se l’afegeixen olives”.

Primera Jornada Gastronòmica del Mercat de Roses
El xef explicant el plat que elaborarà i els ingredients necessaris que han de comprar

Dit això, el xef i els assistents van entrar al Mercat a comprar tot el necessari per elaborar aquest plat, i un cop amb la cistella de la compra feta, la comitiva es va dirigir a l’Aula Gastronòmica per que en Diego Maggio elaborés el plat a mesura que anava explicant a l’auditori, pas per pas, del que anava fent.
Fins i tot, per a que els participants en aquesta primera jornada gastronòmica del Mercat de Roses tastessin i comprovessin per si mateixos la diferència d’un Matambre bullit, congelat i reposat durant 24 hores d’un Matambre fet al moment, va cuinar a la vegada dos plats, un amb la carn ja reposada al llarg de tot un dia i l’altra amb la carn bullida durant un parell d’hores i elaborada seguidament.

I un cop trets els dos Matambres del forn amb tota la seva guarnició, els ‘comensals’ van quedar gratament sorpresos del gust del plat, primer, i de la diferència, tot seguit, dels dos Matambres en quan a la seva tendresa. Mentre el que va fer al moment (sense deixar reposar) era de bon gust però la carn un xic dura, el reposat era d’una textura melosa. Del primer en va sobrar, del segon no va quedar ni les engrunes.

Diego Maggio servint el matambre a la pizza per a que el tastin els participants de la jornada gastronòmica

“El matambre -va explicar en Diego Maggio. “s’acompanya normalment de patata agria, és una especie que té poc midó i queda molt cruixent, però no hem posat en no disposar de fregidora”.

En definitiva, va esdevenir una jornada gastronòmica molt enriquidora per als participants i molt didàctica per part del xef, tant per la seva manera de fer com per les seves explicacions, molt concretes i concises.

El regidor de Promoció Econòmica va valorar molt positiva aquesta iniciativa del Mercat de Roses dins del pla d’accions dins la seva difusió i promoció, i en la qual l’Ajuntament de Roses ha col·laborat cedint l’Aula Gastronòmica “primer, perquè ha tingut molt bona acollida i després perquè els participants tenen coneixement de tot el procediment, des de l’inici comprant a les parades del Mercat, fins al final donant l’oportunitat, llavors, de conèixer l’Aula Gastronòmica mentre el xef elabora la seva proposta gastronòmica”.

La següent Jornada, tindrà lloc el dissabte, 18 de desembre, que en aquesta ocasió anirà a càrrec del xef del restaurant Falconera, Gregory Abella.

Inscripcions per poder participar

Totes les Jornades començaran al Mercat de Roses a les 11 hores, i els interessat a participar s’han d’inscriure prèviament enviant un correu electrònic a mercatderoses@gmail.com.

Sorteig d’un menú per a 2 persones

Cal destacar que en cada una de les Jornades es sortejarà entre tots els participants un menú per a 2 persones al restaurant del xef de torn.

Exit mobile version