Èxit de participació a Roses en la 3ª Jornada centrada en les emocions per entitats i voluntaris

Taual d'Entitats d'Inclusió Social
Jordi Baiget durant la ponència inagural de la Jornada de gestió emocional per a equips i voliuntaris que es va celebrar al Teatre Municipal de Roses

Una Jornada que en la seva 3ª edició surt de Figueres per celebrar-se a Roses amb l’objectiu de donar-se a conèixer en el territori

Taual d'Entitats d'Inclusió Social
Jordi Baiget durant la ponència inagural de la Jornada de gestió emocional per a equips i voliuntaris que es va celebrar al Teatre Municipal de Roses

Taula d’Entitats d’Inclusió Social és un espai de trobada de les diferents associacions de l’Alt Empordà que treballen per millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat.
I dissabte, aquest ens, l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal van celebrar al Teatre Municipal de la Vila rosinca la que seria la tercera edició de la Jornada per a la gestió emocional d’equips i voluntaris. Una trobada per tractar la gestió de les emocions de les persones que integren les associacions alhora d’ajudar als més necessitats, i que se celebra arran “de la necessitat de les entitats de la Taula d’Inclusió de tractar aquest tema, i durant la Jornada es treballa amb la celebració de diferents tallers i de diferents ponències dirigides als voluntaris, tècnics i professionals de totes les entitats”, va explicar la portaveu de la Taula d’Inclusió Social, Sara Oliver.

I un dels objectius de la Taula és representar arreu del territori de la comarca de l’Alt Empordà la diversitat de totes les entitats que la composen, per aquest motiu després dels dos primers anys celebrant-se a Figueres, enguany es va decidir celebrar-se a Roses “i el proper any celebrar-la en una altre població de la comarca per arribar a tot el territori i representar a totes les associacions que integren la Taula d’Inclusió”, va assenyalar Oliver.

I de les tres edicions que s’han celebrat d’aquesta Jornada, la de dissabte a Roses va ser “l’ha que ha tingut més èxit en quant a participació, això vol dir que es va consolidant, i esperem vagi a més en els propers anys”, va destacar la portaveu de la Taula d’Inclusió Social.

Un èxit de participació que va aplegar unes 120 persones, entre professionals i voluntaris d’entitats socials de la comarca de l’Alt Empordà, van assistir a la 3ª Jornada centrada en la gestió de les emocions. Emocions que esdevenen, segons va assenyalar el conseller comarcal de Benestar Social, Àlex Hernández, “un àmbit innovador i necessari en el context actual on les fragilitats i vulnerabilitats estan a l’ordre del dia i, per tant, la tasca que fan les entitats socials i els voluntaris és vital, com elevada és la implicació emocional de les persones que ajuden a d’altres persones”.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va presentar aquesta Jornada amb la Sara Oliver i l’Àlex Hernández, va assenyalar que “a l’igual que podem educar la nostra ment, i educar i entrenar el nostre cos i la nostra memòria, també podem fer-ho amb les nostres emocions perquè la nostra feina sigui més efectiva, i l’objectiu d’aquesta jornada és això, entendre el ball de les emocions, canalitzar-les i convertir-les en eines útils al vostre servei i al servei que oferiu als demés”.

Una Jornada que la va encetar l’educador social, Jordi Baiget amb la ponència “El ball de les emocions”. Tot seguit es van desenvolupar dos tallers sobre aquesta temàtica, el primer, sota el títol “Conflicte=Oportunitat”, va ser dinamitzat per la treballadora socials i terapeuta Núria Ramos, i el segon, Creació d’espai de salut emocional a les entitats” va ser conduit per l’educadora social, terapeuta i pedagoga del Consell Comarcal, Meritxell Pomés.

I a la tarda es van portat a terme dos tallers paral·lels. En primer lloc el taller “Voluntariat amb assertivitat i empatia”, dinamitzat per la psicòloga i terapeuta,  Natàlia Ravetllat. I en segon lloc, el taller “Lideratge i treball en equip pel benestar emocional”,  que va ser dinamitzat per l’educador social i terapeuta Enric Carol.

La Jornada per a la gestió emocional d’equips i voluntaris va finalitzar al voltant de les 5 de la tarda.