Festa Solidària a Palau-saverdera en favor dels animals

EmpordaNimals

EmpordaNimals organitza aquest dissabte a Palau-saverdera una festa solidària per conscienciar contra l’abandó i el maltractament dels animals

EmpordaNimalsL’Associació Protectora d’Animals, EmpordaNimals, organitza aquest dissabte una festa solidària a Palau-saverdera amb dos objectius. El primer i principal “és conscienciar a la gent contra l’abandó i el maltractament dels animals, així com que les persones siguin responsables de tot el que comporta alhora d’adoptar un animal”, han assenyalat des de l’entitat.

Així mateix, aquesta protectora d’animals amb seu a Roses i Palau-saverdera vol aprofitar l’esdeveniment per donar-se a conèixer a la ciutadania, per si fos necessari fer ús dels seus serveis, com són l’acolliment temporal de mascotes, atenció veterinària o l’adopció d’animals, entre d’altres.

Aquesta festa solidària que es durà a terme a la plaça Mirador de Palau a partir de les 17 hores, està oberta a tothom que vulgui assistir, ideal per anar en família i gaudir de la música que oferiran els grups Mad Monsterz, Olifant i el cantautor rosinc Terry Patrick Ryan, per participar en els sortejos que tindran com premi un curs de surf, una sortida en vaixell o una caixa d’ampolles de cava. Obsequis gentilesa de Surfcity, Funfishing i Bar Gladiator.
També hi haurà activitats per a la mainada, com l’activitat ‘Pintacares’, i com no, servei de bar. Així mateix, hi hauran ubicats diferents estands informatius sobre els protagonistes de la festa, els animals.

EmpordaNimals

L’Associació EmpordaNimals neix d’una realitat ja existent des de fa diversos anys a Catalunya que és l’augment de població d’animals abandonats. Des de fa temps, una sèrie de persones unides per l’única fi d’ajudar a aquests animals, estan duent a terme una labor d’acolliment temporal, atenció veterinària, adopció i seguiment posterior de molts gossos i gats que ja ni els albergs poden agafar per la saturació en les seves instal·lacions. A tots se’ls ha donat una segona oportunitat de ser feliços. Aquesta tasca l’ha duen a terme a nivell particular en cadascuna de les seves pròpies de les persones que integren l’associació.
EmpordaNimals disposa també amb una xarxa de cases d’acolliment on els animals es reposen del trauma de l’abandó, i poden tornar a confiar en l’ésser humà.

Ens hem vist en situacions molt difícils, però la voluntat, la passió, la il·lusió de trobar-los una nova família ens fa continuar.

EmpordaNimals és una entitat sense ànim de lucre, amb base a Roses i Palau-saverdera , la finalitat de la qual és promoure el respecte i l’afecte cap als animals des de tots els àmbits socials.

Per al compliment d’aquestes finalitats, porten a terme diferents programes d’actuació que, en línies generals, es divideixen bàsicament en dues branques:

  • La conscienciació, prevenció i educar sobre l’afecte i el respecte cap als animals, explicant, entre altres coses, que ells també sofreixen, que també senten.
  • Intentar pal·liar els efectes d’un dels pitjors problemes i maltractaments que segueixen patint els animals de companyia i que no és un altre que l’abandó en la via pública.

Per aquests motiu, els integrants d’EmpordaNimals treballen per oferir un REFUGI a aquells animals de companyia que, per desgràcia, han estat abandonats o maltractats, i aquells animals que s’apropen a les nostres instal·lacions acompanyat dels seus propis amos que, per diversos motius, ja no poden o no desitgen seguir tenint-los.
Llavors els atenen en la seva salut física i psicològica mitjançant les cures pertinents, amb la finalitat de que estiguin en condicions optimes per ser adoptats.

EmpordaNimals diferents tasques de conscienciació envers els animals, com són:

  • Realitzar una campanya permanent de xerrades
  • Realitzar una labor de conscienciació a nivell de mitjans de comunicació
  • També es realitzen reportatges per a mitjans de comunicació escrit
  • Campanya de conscienciació en contra de l’abandó d’animals
  • Campanya de conscienciació basada en cartells i fullets del refugi d’animals.