Fiscalia arxiva la denúncia pel cas Royal Marine II de Roses i l’alcaldessa demana la dimissió de José A. Valdera

Arxivada denúncia del cas Royal Marine II

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan i Carles Pàramo en el moment de fer públic la sentència de Fiscalia

Un cop la Fiscalia ha arxivat la denúncia del  Royal Marine II interposada per José A. Valdera la Comissió Informativa Especial es tornarà a reprendre al gener de 2017

Arxivada denúncia del cas Royal Marine II
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan i Carles Pàramo en el moment de fer públic la sentència de Fiscalia

La Fiscalia del Jutjat de Figueres ha arxivat “la denúncia per prevaricació i malversació de cabdals públics pel cas Royal Marine II” ha afirmat, aquest matí, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo.

La denúncia, interposada pel regidor José A. Valdera, Ghassan Abou-Assali, Francisco Somoza, Silas Garrido i Ricardo Moraes, membres de Plataforma Ciutadana de Roses, “ha quedat arxivada perquè no es veu cap delicte”, ha dit Mindan, la qual ha valorat “molt la rapidesa en la que Fiscalia ha resolt el tema i que ni tan sols ha demanat que anéssim a declarar, el que vol dir que no ha hagut necessitat de fer cap diligència al considerar que no hi ha cap delicte penal”.

Mindan ha dit que des del seu grup municipal “estem molt contents de l’arxivament de la causa, perquè vol dir que a l’Ajuntament de Roses es fan les coses ben fetes, es poden fer millor o pitjor, però en cap cas hi ha indici de delicte penal”.

La denúncia interposada a Fiscalia per José A. Valdera estava argumentada en les conclusions que el seu partit, Unió Municipal de Catalunya, va fer a la Comissió Informativa Especial del cas Royal Marine II. Unes conclusions en les que també demanava la dimissió de Montse Mindan i Carles Pàramo, i que ara “jo, com a presidenta d’aquesta Comissió, i de la qual que tornarem a convocar el mes vinent una sessió, demanaré la dimissió d’en Valdera, que assumí ell la seva responsalibilitat”, ha dit l’alcaldessa.

Per la seva banda, Carles Pàramo, ha assegurar que aquesta sentència de Fiscalia “és una tranquil·litat per al poble de Roses saber que qui governa ho fa d’una manera honesta, assenyalant que aquesta denuncia es va fer “no a benefici de Roses, sinó de desgastar a les persones, de lluitar contra el contrincant –polític- difonent falses denuncies i no a través de les urnes, i ara veiem que la Justícia posa al seu lloc a les persones denunciants, en aquest cas al senyor Ghassan, al senyor Valdera i demés denunciants”.

Ara la Comissió Especial Informativa del Royal Marine II, que l’alcaldessa de Roses va suspendre cautelarment fins que Fiscalia es pronunciés, continuarà el seu procés “i el mes vinent es tornarà convocar la sessió informativa d’aquesta comissió i es votaran els informes de conclusió que hi hagin i jo crec que com tot allò que ell exposava era per demanar la nostra dimissió, ara crec, , com a presidenta de la Comissió que el comportaria seria demanar la seva dimissió, ja veurem que decidim, però crec que hauria d’assumir la seva responsabilitat i dimitir”.  

Segons Fiscalia aquesta sentència la podrien recórrer els denunciants davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.