La Fundació, les farmàcies i el CAP de Roses sensibilitzen als rosincs sobre els riscos de fumar en el Dia Mundial sense Tabac

Dia Mundial sense Tabac
Taula informativa instal·lada al Mercat Municipal

Ahir es va celebrar el Dia Mundial sense Tabac, jornada que es va aprofitar a Roses en ajudar a deixar aquest hàbit a les persones fumadores

Dia Mundial sense Tabac
Taula informativa instal·lada al Mercat Municipal de Roses

Per segon any consecutiu, la Fundació Roses Contra el Càncer i el CAP de Roses van organitzar ahir una campanya conjunta per sensibilitzar a la població rosinca sobre els riscos de fumar. I també per donar informació i eines per a deixar aquest hàbit, el d’encendre una cigarreta, que pot afectar greument la salut.

Una campanya, en la que enguany també s’han afegit les farmàcies Gratacós, Marta Bosch i Martínez-Roca de Roses, i que ha consistit en posar taules informatives durant tot el dia 31 de maig a diferents espais de Roses, amb la participació de tècnics i voluntaris de la Fundació, professionals del CAP Roses, així com de les farmàcies esmentades.

A les taules es va donar la possibilitat de canviar el cigarret per una poma, a més de poder saber, tothom que va voler, a través de diferents tests d’avaluació, el seu nivell de dependència al tabac i quines són les millors maneres per a deixar l’hàbit.
També, les persones que ho desitjaven van poder mesurar-se, a través de cooximetries, el nivell de monòxid de carboni en l’aire espirat.

Le localitzacions de les taules informatives van ser a l’entrada del CAP de Roses de 9 a 10 i de 16 a 19 hores, al Mercat Cobert de 9 a 10 hores, i a la Rambla Ginjolers amb la confluència del carrer Sant Elm de 16 a les 7 de la tarda.