Gairebé 200 participants neden a la 77ª Travessia de Natació de la festa major de Roses

Sortida de la Travessia curta de Natació al Port de Roses del 2013 7 Foto: arxiu

19 joves fins a 12 anys van participar a la Travessia curta Natació del Port de Roses i 174 a la prova llarga dins la festa major de Roses

Festa Major de Roses 2013
Sortida de la LXXVII Travessia curta de Natació al Port de Roses

Els nedadors de categoria aleví fins a 12 anys, és dir els nascuts l’any 2001 o posteriors, són els que van participar a la Travessia curta de Natació del Port de Roses organitzada pel Grup d’Esports Nàutics, GEN, que enguany va canviar el recorregut de les dues proves per poder observar totes dues travessies.

La curta tenia una distància d’uns 750 metres, i els nedadors havien de passar per la part exterior les boies posades en forma de triangle abans d’arribar a la línia de meta, situada a la rampa de varada de l’explanada de vela del GEN Roses.
Andrea López del Club Natació Calella, i Guillem Ramia, del Club Natació Badalona van creuar la línia d’arribada amb el mateix temps, 12 minuts i 24 segons.

A la Travessia llarga es van llençar a l’aigua un total de 174 nedadors dividits en 5 categories, la Jove (13-16 anys), l’Absolut (17-29 anys), la Màster (30-45 anys), la Sènior (46-55 anys) i la Veterans (56 anys o més).

Sortida de la LXXVII Travessia llarga de Natació al Port de Roses

En aquesta prova els nedadors havien de fer una volta sencera per l’exterior de les boies disposades en forma de triangle abans d’arribar a l’explanada de vela per cobrir uns 1.500 metres de que constava la Travessia.

El primer en entrar en meta de la categoria Jove i també el primer en arribar de tots els participants va ser Guillem Pujol del Club Natació Lloret de Mar, amb un temps de 17 minuts i 36 segons. Gemma Fernández, del Club Natació Badalona va ser la guanyadora de la categoria Jove amb 21 minuts i 19 segons. El primer classificat de l’Absolut i segon de la general va ser Ricard Pujol del Club Natació Mataró amb un temps de 17 minuts i 44 segons, i en dones la guanyadora va ser Marina Sánchez, del C.P. Santjoanenc, amb 19 minuts i 26 segons.

A la categoria Màster, el triomf va correspondre al nedador del GEIEG, Jordi Sala, que va invertir un temps de 20 minuts i 30 segons, i a Aurelia Teixidor, també del GEIEG, va ser la guanyadora en dones amb 24 minuts i 51 segons. El primer Sènior en arribar a la línia d’arribada va ser el francès Gilles Rovirola del Rognac Natation que necessitar 21 minuts i 30 segons en nedar els 1.500 metres sent la victòria en dones per Maria Gracia Masgrau del Vic ETB, amb 25 minuts 54 segons.
I ja a la categoria de Veterans, la victòria se la va emportar Jaume Monz del Club Natació Montjuic que amb els 23 minuts i 50 segons emprats en recórrer la distància va aconseguir acabar, en una més que meritòria 50ª posició. Regina Hernández, del Natació Lleida, va ser la guanyadora en dones amb un temps de 32 minuts i 12 segons.

El tres primer classificats de cada categoria i els participants més jove i més veterà van ser obsequiats amb un trofeu.