Gran èxit de convocatòria del Taller d’Ous de Pasqua de Roses

Taller d’Ous de Pasqua de Roses

Una nena elaborant i tastant els ingredient del seu ou de Pasqua en el transcurs del taller

La gran participació del Taller d’Ous de Pasqua de Roses fa que s’organitzin més sessions

Taller d’Ous de Pasqua de Roses
Una nena elaborant i tastant els ingredients del seu ou de Pasqua en el transcurs del taller

12 nens i nenes amb els seus correponents familiars era el cup màxim que havia establert l’organització, l’Ajuntament de Roses, per participar en el Taller d’Ous de Pasqua a Ca l’Anita impartit per l’Eva Rodríguez i l’Irene Roe dins el seu projecte per “M de Xocolata”. Un taller que “ha tingut tant d’èxit que hem hagut d’obrir noves dates per fer aquest taller creatiu de xocolata”, ha manifestat Rodríguez.

Aquest taller ha consistit, com el seu nom indica, en la creació, gràcies a uns motllos, realitzar ous de pasqua “on els nens i nenes han portat de casa les seves joguines o un missatge que ha portat una nena per la seva àvia per ficar-lo a dins del ou, el qual han decorat després de donar-les al nens diferent idees”.

Un taller que l’Eva i l’Irene porten a terme arran d’un llibre que han editat, amb el qual va adjuntat un kit amb motllos, reutilitzables, per fer els ous, amb l’objectiu que “esdevingui una experiència compartida entre els grans i els més petits de la família, per a que es creïn uns vincles afectius, per a que es fomentin valors com el de la cooperació o el de la paciència, que s’ha de tenir quan treballes amb xocolata ”, ha afirmat l’Eva, a la qual se li va ocórrer l’idea del llibre amb un kit per fer ous de xocolata perquè “sóc filla de pastissers i després de jubilar-se els meus pares, vaig començar a fer tallers d’ous i mones de pasqua a l’escola dels meus fills, i vaig pensar que tot aquest coneixement de com es fan no es podia només en una escola, tothom havia de tenir l’oportunitat de saber-ne fer”.

L’Irene Roe és la fotogràfa d’aquest projecte, filla en aquest cas de fotògrafs i és l’encarregada, a part d’immortalitzar als nens i nenes amb el seu ou de Pasqua elaborats per ells, “d’intentar que en les fotos s’olori, es mengi es palpi la xocolata i que et vinguin, sobretot, unes ganes boges de menjar-ne”, va dir Roe.

Davant l’èxit d’aquest taller ja s’ha programat una segona sessió, que serà diumenge vinent, 13 de març, a partir de les 10 hores.

Taller d’Escriptura

Cal destacar que mentre aquest Taller d’Ous de Pasqua es realitzava a la tercera planta de Ca l’Anita, a la primera el cubà establert a Roses, Abraham Ortiz, impartia un altra d’Escriptura, untaller que també va comptar amb força assistència de participants, i on va explicar diferents tècniques alhora de posar-se davant un paper en blanc tractant diferents textos de novel·listes i poetes molt reconeguts en el món literari en particular, i el món cultural en general.

Un Taller d’Escriptura aquest que tindrà continuïtat tots els dissabtes de 11 a 13 hores a Ca l’Anita fins al 2 d’abril.