Gran nit de Barraques de Roses amb ‘Trece Días’ i ‘La Raíz’

Roses nominada als Premis ARC 2016

Públic assistent a un dels concerts de la Festa Major de Roses 2016

El grup barceloní d’origen rosinc ‘Trece Días’ i la banda valenciana ‘La Raíz’ brinden un gran espectacle musical a les Barraques

Festa Major de Roses 2016
‘Trece Días’, a dalt,  i ‘La Raíz’ va fer xalar al públic del quart dia de Barraques de la Festa Major de Roses

L’Ajuntament de Roses, amb l’objectiu de “prioritzar les actuacions dels grups de casa nostra, perquè pugin tocar i actuar davant la seva gent a les Barraques”, va dir l’alcaldessa Montse Mindan el dia de la inauguració de les Barraques de la Festa Major, va confeccionar un cartell amb una actuació diària.

Un iniciativa molt encertada, com així ho va deixar palès l’actuació de ‘Trece Días’ ahir així com els concerts de DGremlins el primer dia, Roadhouse i Julay’s el dijous o Somboits divendres.
I diem encertada perquè la qualitat dels nostres músics, tant rosincs com empordanesos no desmereixen ni un àpex dels que venen d’altres contrades.

Així, ‘Trece Días’, banda de rock d’origen rosinc però afincada a Barcelona, va tornar a portar el seu rock alternatiu a les Barraques de Roses, després de ser-hi a la Feta Major de Roses l’any 2014, quan van actuar de teloners de Mago de Oz davant de 5.000 persones.

Una banda creada el 2013 i que tres anys després ha vist com dels seus 5 components només es mantenen la cantant Arlet Cruz i David Montenegro. Tots dos, nascuts a Roses, van ser els fundadors de ‘Trece Días’, els qual compten ara amb Kalvin també a a la guitarra, l’Alfred al baix i Jaume a la bateria.

Amb influències de bandes Americanes com Paramore, All time low o Simple plan
‘Trece Días’ va oferir al assistents els que saben fer: música amb un estil propi, fresca, desenfadada i molt enèrgica. Un saber estar a l’escenari que, com va passar ara fa dos anys i tot el canvi de músics, no va deixar indiferent a ningú, “perquè l’essència del grup continua”, va dir Arlet, confundadora de ‘Trece Días’ juntament amb David Montenegro.

Durant el concert van donar-se a conèixer-se per les xarxes socials fent un concurs. L’Arlet va fer una foto al públic, la va penjar al Facebook de Trece Días i de totes les persones que van donar-li a ‘Me Gusta’ tres es van emportar un disc del grup com a regal.

I el rock enèrgic de ‘Trece Días’ va donar pas a un dels grups revelació de l’any, ‘La Raíz’. Revelació de la que joves rosincs van ser testimonis en directe del triomf d’aquesta banda composada per, ni més ni menys que 11 musics, al festival ‘Viña Rock’, i que van recomanar la seva contractació al departament de Festes de l’Ajuntament de Roses. I els músics van actuar ahir a Roses. “És de molt agrair anar a actuar a un lloc perquè ens han vist en un altre i han vist que ho hem fet bé dalt de l’escenari”, va afirmar Adri Faus, el baixista del grup, minuts abans de pujar a l’escenari. I en aquest sentit, l’Adri va assenyalar que “si tu graves i públiques discos amb la teva música i després no la representes en un directe no estàs defensant el teu treball”.

Festa Major de Roses 2016
El públic, no hi ha dubte, s’ho va passar d’allò més bé

Una recomanació del tot encertada donat l’espectacular directe que van mostrar aquesta banda valenciana que fusiona rock, ska y reggae, és a dir, “fem rockstizatge, que és un terme que ens agrada molt”, va assenyalar l’Adri Faus

I per avui, un plat musical que agradarà sinó a tothom, gairebé, ja que actuarà en primer lloc el grup altempordanès Crossing i tot seguit un grup que arrossega masses de joves i no tant joves i que es diu… Di-Versiones, el qual actuarà per tercera a les Barraques de Roses.