Gran paper dels atletes del Club Atletisme Roses a la 2ª Cursa de Muntanya de Girona

Xavi Llamas, al tercer esglaó del podi

El rosinc Xavi Llamsa puja al podi em la cursa de muntanya de 24 km de Girona. I el també atleta de Roses, Adán Casado,  el va fregar a la prova de 12 quilòmetres, després d’haver sortit d’una greu lesió

A la segona edició de la Cursa de Muntanya de Girona hi van participar dos atletes del Club Atletisme Roses. Xavi Llamas a la prova de 24 quilòmetres i Adán Casado, actual campió de la Copa Catalana de Curses de Muntanya sub-23, a la de 12 km.

Xavi Llamas, podi

Una prova en la que van participar el millors corredors de Catalunya en aquesta especiatitat fora pista de l’atletisme. Per exemple, a la prova llarga va prendre la sortida  Marc Pinsach, actual campió del món d’esquí de muntanya sub-23. Un atleta que, dintre del món del atletisme, es considera que té una projecció semblant a la carrera esportiva de Kilian Jornet. Pinsach, complint la seva condició de favorit, va guanyar la cursa.

Xavi Llamas va voler participar en aquesta prova per preparar-se de cares al Campionat de Catalunya que se celebra aquest diumenge a la Cursa Burriac Extrem d’ Argentona, de 28 kms. I no li ha anat gens malament en el seu test gironí de preparació ja que va aconseguir pujar al podi, “sí, estic molt content perquè he quedat darrere, només, d’en Marc, que està a una altre nivell, i d’en Rafael Parés, de la selecció catalana de curses de muntanya”.

Xavi afirma que es troba en bona forma per fer un digne paper a Argentona, si més no igualar la posició feta a Girona, “sóc conscient del gran nivell que hi haurà al campionat de Catalunya, però no vull renunciar a res. Aniré a fer podi, després, les meves sensacions durant el transcurs de la prova em diran si ho aconseguiré o no”.

Adán Casado, d’una greu lesió a fregar el podi

Adán Casado, de vermell, en un moment de la cursa de 12 Km

El també atleta del Club Atletisme Roses i membre de la selecció catalana sub-23 de curses de muntanya i actual campió de la Copa Catalana de l’especialitat, Adán Casado, va participar a la cursa dels 12 quilòmetres. I ho feia reapareixent desprès de 4 mesos de baixa a causa d’una greu lesió als ossos del peu esquerre. L’última prova en la que va prendre part va ser a la cursa de 21 quilòmetres dels Sky Games celebratas a Lleida, en la que va finalitzar en vuitena posició d’entre els millors corredors de curses de muntanya.

La lesió també l’ha impedit a Casado poder lluitar per revalidar el títol de campió de la Copa Catalana, “sí, la lesió m’ha  trencat la temporada, de fet no tenia cap fractura, era una inflamació dels ossos petits del peu, però la inflamació no minvaba i no podia correr, només fer bicicleta i natació per no perdre la forma”.

I sens dubte que tot i no trobar-se al seu millor nivell, la forma no la va predre, perquè Adán va fregar el podi, només es va quedar a 15 segons de poder penjar-se la medalla de bronze, “em vaig de conformar amb la medalla de xocolata, que és la que es diu que es pengen els que entren a meta en el quart lloc”, va afirmar fent broma l’atleta rosinc.

Adán també serà present aquest diumenge a Argentona per participar en el seu cas a la darrera prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, que es disputarà conjuntament al Capmpionat de Catalunya Absolut de l’especialitat.

Classificació 1o primers de Cursa de Muntanya de Girona (24 Km)

Classificació 1o primers de Cursa de Muntanya de Girona (12 Km)