Guillem Castro i José María Bazán passen a la final del primer concurs MercaChef de Roses

Els dos finalistes del concurs MercaChef de Roses (davantal vermell) amb el jurat

En Guillem i en José Maria van ser mereixedors de passar a la final elaborant un plat amb el mateix ingredient principal, un filet, i que no té res a veure amb el que hauran de cuinar per intentar guanyar la primera edició del concurs de cuina MercaChef de Roses, ja que hauran de fer un suquet de peix

Guillem Castro, de 14 anys, el cuiner més jove de tots el participants, i el comercial i José María Bazán són els finalistes del primer concurs de cuiners amateurs MercaChef de Roses.

A la primera eliminatòria van ser els dos cuiners més joves dels semifinalistes, Guillem Castro i Júlia Verdaguer, els que es van enfrontar posant-se dels fogons per elaborar els seus plats.
En Guillem va decantar-se per elaborar un plat anomenat “El filet saborós, i que he fet amb una parmentier de patata, una reducció de vi Oporto i foie per acompanyar el filet”, i que alhora de degustar-lo per part del jurat va recomanar que es posés la cançó ‘Time After Time’, interpretada per Javier Colon “per que els membres del jurat assaboreixin millor els gustos dels ingredients”, va assenyalar el jove Guillem.

 Per la seva part, la Júlia Verdaguer va elaborar un “Xupito de Ratafia”, que és com va anomenar el seu plat, ja que està realitzat “amb rosbif de vedella cuinat amb vi, pa de brioix, una salsa que m’he inventat a base de ratafia i patates fregides”, va explicar Verdaguer.

I el jurat del concurs MercaChef de Roses, el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, el fotògraf Josep García, de Fotos Josep, i Francesc Miralles, de El Caneló d’Or, que va substituir a la Magda García, de Ca la Magda, com a nou membre del jurat, va decidir “tot i que ens ha costat molt, com en totes les eliminatòries, decidir-nos per un plat, donem com a guanyador d’aquesta primera semifinal a en Guillem Castro, perquè creiem que és un plat més costós d’elaborar i perquè ens ha agradat molt la combinació dels ingredients”.

Guillem Castro després de dir que estava “molt content” de passar a la final, va confessar que “no m’ho esperava perquè el plat de la Júlia estava molt i molt bo”.

Júlia Verdaquer va ser premiada amb un guardó de record pel seu pas pel concurs, un sobre amb diferents regals per part dels patrocinadors del MercaChef i un sopar per a dues persones al restaurant Falconera.

A la segona semifinal va ser el torn de la perruquera Maria José Mendoza i el comercial José Maria Bazán. La primera es va decantar per cuinar “unes galtes amb ceps, carrota, vi d’oporto, una base de verdures i patates d’acompanyament”. Un plat que el va anomenar “Galtes a mi manera”.
Per la seva banda, Bazán va cuinar “un filet de vedella amb seba caramel·litzada, pinyons, una reducció d’Oporto i amb una base de poma”, i que va anomenar “filet de rossini al meu estil”.

I el jurat va decidir que el guanyador i, per tant, passés a la final, José Maria Bazán. Tot i que no van donar cap argument dient perquè el plat del comercial era mereixedor per fer-lo passar a la final, sens dubte, va ser que les galtes cuinades per Maria José Mendoza, tal i com van reconèixer els tres membres del jurat mentre tastaven el plat va ser que “a les galtes els hi falta entre mitja hora i tres quarts més de cocció”.

Tot i això, Maria José va ser obsequiada per la seva participació amb un guardó de record pel seu pas pel concurs, també amb un sobre amb diferents regals per part dels patrocinadors del MercaChef i un sopar per a dues persones al restaurant ROM.

Bazán es va mostrar “molt content, orgullós i encantat de la vida” de ser juntament amb el joveníssim Guillem Castro l’altre finalista per intentar ser nomenat, aquest proper dissabte, 11 de maig, com el millor cuiner amateur de Roses guanyat la primera edició del primer concurs de cuina MercaChef de Roses.

Exit mobile version