Ha sortit de Roses en bicicleta a les 0 hores i 1 minut d’avui divendres per arribar a Hondarribia demà passat

Lluís Puigbert de Roses a Hondarribia

Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, en el moment de sortir de Roses en direcció a Hondarribia

Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, vol fer la Transpyr en només 3 dies i arribar abans de les 12 de la nit de diumenge a Hondarribia

Lluís Puigbert de Roses a Hondarribia
Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, en el moment de sortir de Roses en direcció a Hondarribia

“Amb ganes de sortir i pedalar”, amb aquesta sensació a les 0 hores i 1 minut d’avui divendres i en plena nit, Lluís Puigbert, del Club Ciclista Roses, ha sortit en bicicleta des de la Ciutadella amb l’objectiu d’arribar a Hondarribia en només 3 dies, és a dir, demà passat ha de ser a la capital del País Basc, “sí, aquest és l’objectiu”, ha assenyalat en Lluís.
Puigbert ha sortit de Roses en direcció al Port de la Bonaigua, gairebé a tocar Vielha, on finalitzarà aquesta primera etapa. Una jornada maratoniana de 300 km “que considero que és la clau per assolir el repte, ja que els càlculs de quilometratge i del ports que he de pujar durant el recorregut fa que hagi de fer tants de km el primer dia creuant el Port de la Bonaigua”, ha explicat el ciclista del CCRoses, que haurà de pujar quatre cims, el Coll de Canes (1.120 m), el Coll de Toses, (1.800 m), el Port del Cantó (1.726m), i per últim el de la Bonaigua (2.072 m).

I demà dissabte en Lluís, sortint des de més de 2.000 metres d’alçada, té previst fer el que s’anomena en l’argot ciclista “l’etapa reina”, ja que com si fos una etapa del Tour de França haurà de travessar el Coll del Portillón (1.293 m), el Coll del Peyresourde (1.569 m), el Coll d’Aspin (1.489 m), i el Coll del Toumalet (2.115 m), per arribar a Argelés Gazost després de 170 quilòmetres.

I si tot surt com està previst, diumenge arribarà a Hondarribia després de pujar el Coll de l’Aubisque (1.709 m), el Coll del Marie Blanque (1035 m) i el Coll d’Inharpu (1.029 m).

Cal destacar que el ciclista no ha marxat pas sol, ja que Francesc Ferrer, de Telecomunicacions Ferrer, va l’acompanya amb una furgoneta a mena d’assistència mecànica i avituallament durant tot el viatge.

I el que s’ha apuntat a darrera hora “però només per acompanyar-li 3 o 4 hores de viatge”, ha estat el regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, el qual precisament va portar a terme també un repte ciclista el passat mes de març en favor de la Fundació Roses contra el Càncer, quan va anar de Roses a Sevilla en bicicleta per veure la Verge de la Macarena.

I és que a Roses no paren de marcar-se reptes a sobre d’una bicicleta, basta recordar el que va fer al mes d’abril el Policia Local, Aniceto Díaz, va anar a Jerez pedalant per anar al circuit de Jerez i veure córrer a en Maverick Viñales.

Mig any de preparació

Per assolir aquest repte en Lluís Puigbert porta mig any preparant-se, “des del febrer vaig participant en proves de molt quilometres, també vaig anar a Los Dolomitas, a Itàlia, a una altre a Berga de més de 200 quilòmetres, amb ports de 6.000 metres de desnivell i en la que vam estar 14 hores a sobre la bicicleta, i diumenge passat vaig anar a ‘La Purito’, una la marxa cicloturista de 145 km, però amb 6 ports de 5.000 metres de desnivell”, ha explicat el soci del Club Ciclista Roses, el qual vol agrair a totes les persones i entitats que li fan costat en aquest repte, “com el mateix Francesc Ferrer, de Telecomunicacions Ferrer, Bicis a Punt, Escudero Performance, Olympia 2, el Club Ciclista Roses i VesLab, que sense ells no seria possible portar a terme aquest objectiu”.

El ciclisme, la seva gran passió

Lluís Puigbert de Roses a Hondarribia
En Lluís amb la seva dona, la Montse Moreno, abans de començar el repte

Puigbert, de la categoria Màster 40, és un gran aficionat a l’esport del ciclisme, la bicicleta és la seva gran passió. No hi ha caps de setmana que no hi participi en companyia dels seus amics en marxes que se celebrin arreu el país. Al 2013, per exemple, ja va ser capaç de cobrir la distància que separa Roses de Hondarribia, com si es tractés de la Transpyr Road, en quatre dies. Ho va fer en companyia dels ciclistes rosincs Toni Valenzuela i Mario Rabell, “sí, i va ser precisament quan cobriem tots tres la distància de Roses a Hondarribia en 4 dies quan van dir, mig en broma i mig en serio, que es podria fer en 3 dies. Ara ho sabrem”, ha dit rient en Lluís.

I al 2014, va tornar a recórrer la mateixa distància, però va invertir 7 dies, ja que va participar, i de veritat, a la Transpyr, on va tenir com a company d’equip a en Toni Gallardo.

Tots dos van fer una gran paper, ja que van quedar tercers de la general.

Quan torni, a la sèrie Joc de Trons

En Lluís tenia previs sortir dissabte, però ha hagut d’avançar un dia el seu repte ja que ha estat seleccionat per fer les proves de vestuari com a extra pels nous capítols de la sèrie Jocs de Trons que es rodaran a Girona. La seva filla, que és una gran fan d’aquesta sèrie el va convèncer per a que es presentés, i ho va fer “sense cap mena d’interès perquè no segueixo la sèrie, però com la vaig haver de portar em vaig presentar i m’han trucat per a que dimarts faci la prova de vestuari”, ha afirmat el ciclista, que després de tornar d’Hondarribia, si assoleix el repte, s’endinsarà en el món del cinema i la TV.