I després de la revetlla de Sant Joan, la de Sant Pere, amb els Pescadors de Roses

Festivitat dels Pescadors de Roses

El proper divendres, 3 de juliol, els Pescadors de Roses celebraran la festivitat del seu patró, Sant Pere Pescador

Festivitat dels Pescadors de RosesLa nova junta de la Confraria de Pescadors de Roses, presidida des del 2009 per Antoni Abad va decidir donar una nova embranzida a la tradicional Festa de Sant Pere Pescador, Patró dels pescadors.
Als tradicionals balls, esmorzars o dinars populars, varen decidir afegir un nou atractiu, un complement que permetés la participació de tots els rosincs i també dels visitants: “Tirar l’art”.
Una tradició pesquera que les modernitats van anar arraconant però que posseeix una força gens menyspreable, ja que crea un ambient de germanor, alegria, festa, celebració.
I des de fa 6 anys cada any a la platja de Les Botxes, davant del Si us Plau, es duu a terme la trobada i tot seguit es fa un esmorcar sardinada amenitzat pel grup d’havaneres local “Els Pescadors de Roses”. Una magnífica festa que de retruc permet també recuperar antigues tradicions, fer bullir la història i també aportar atractius turístics a Roses.
I ja a la nit la festa continuarà amb la Gran Revetlla amenitzada per l’orquestra Montecarlo, que oferirà un ball a la Rambla Ginjolers a partir de les 22:30 hores.

Exposició de fotografies permanent

L’any passat un nou complement es va afegir a la festa de Sant Pere Pescador. Els bons resultats obtinguts per les visites a la Llotja-Subhasta, varen esperonar a la Junta a crear nous complements que permetessin fer més difusió del món de la pesca, donar a conèixer productes i alhora mostrar la bellesa i els tresors d’una activitat que no es limita al seu aspecte comercial sinó que també és una forma diferent de viure.
Per aquesta raó es va demanar la col·laboració d’un activista cultural de Roses que en els darrers anys sorprèn la gent amb les seves fotografies, sempre vinculades a Roses, ja siguin sortides de sol, com postes, com flora, com fauna o bé, fins i tot, amb una temàtica que diu que li té el cor robat: El Mar.

L’exposició de fotografies de Joan Juanola, “Visions del mar que tinc”, ha quedat instal·lada de forma permanent a la Confraria. Fotografies de gran format (60×90) on arreplega múltiples fotografies que inclou l’espectacular i colossal “El so net del mar” un poema visual amb 140 fotografies que adopta la forma i l’estructura del so-net. Segons explica l’autor, és la seva forma de fer un homenatge al món de la pes-ca, a l’únic dia de la seva vida que malgrat ser rosinc ha anat a pescar tot i ser fill de subhastador de peix i nebot de pescador molt estimat al moll.